Φωτογραφία: Pexels/@Ron Lach
Φωτογραφία: Pexels/@Ron Lach
30|12|2023 09:31
SHARE
LIFE HACK

Πώς θα καθαρίσετε τον φούρνο σας με ένα μόνο λεμόνι -Καλύτερο από καθαριστικό


Στα social media δημοσιεύονται διάφορα έξυπνα hacks, είτε αυτά αφορούν τη beauty ρουτίνα μας, είτε τον καθαρισμό του σπιτιού.

Τα cleaning hacks δε, έχουν βοηθήσει πολλούς χρήστες να σκεφτούν με εντελώς διαφορετικό τρόπο την καθαριότητα συσκευών και γενικότερα επίπλων και δωματίων του σπιτιού.

Ακόμη κι αν τα φυσικά καθαριστικά δεν είναι τα αγαπημένα σας, τα προϊόντα που βρίσκονται ήδη στην κουζίνα μας μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως τέτοια και να είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικά. Μερικά από αυτά είναι η μαγειρική σόδα και το ξύδι με τα οποία μπορείς να αποτρέψεις την εμφάνιση αλάτων αλλά και να απολυμάνεις επιφάνειες.

Εκτός αυτών όμως, το λεμόνι φαίνεται πως -εκτός από ιδανικό για κοτόπουλο και σαλάτες- είναι ιδανικό και για τα λίπη της κουζίνας.

Πώς θα καθαρίσετε τον φούρνο σας με ένα μόνο λεμόνι -Καλύτερο από καθαριστικό

Σε ένα βίντεο στο Instagram προφίλ satisfyingcleaningig ανακαλύψαμε πως με μερικές φέτες λεμόνι και λίγο νερό μπορούμε να καθαρίσουμε αποτελεσματικά τα λίπη του φούρνου της κουζίνας, με απλά βήματα.

Σε ένα πυρίμαχο σκεύος βάζει νερό και μερικές φέτες λεμόνι. Έπειτα, τοποθετεί στη σχάρα το σκεύος, βάζει τον φούρνο στους 200 βαθμούς και αφού το αφήσει για 20 με 30 λεπτά αφαιρεί με προσοχή και με ένα πανί μικροϊνών βουτώντας το στο νερό καθαρίζει απαλά το εσωτερικό του φούρνου.

Το hack αυτό φαίνεται πολλά υποσχόμενο και μια προσπάθεια σίγουρα θα σας πείσει!

SHARE