Φυτά
Φυτά /Φωτογραφία: Unsplash/annie-sprat
ΦΥΤΑ & ΧΕΙΜΩΝΑΣ

Πώς θα προστατέψεις τα φυτά σου από το χιόνι και τον παγετό


Το κρύο είναι τσουχτερό ενώ τα χιόνια έχουν καλύψει δρόμους και αυλές.

Οι θερμοκρασίες είναι πολύ χαμηλές. Οφείλουμε να προσέχουμε και να μην βγαίνουμε από το σπίτι αν δεν υπάρχει μεγάλη ανάγκη.

Φυσικά, πρέπει να φροντίσουμε το σπίτι μας ώστε να μην υποστεί ζημιές, εσωτερικές και εξωτερικές, από το χιόνι και τον παγετό που ίσως σχηματιστεί.

Οι περισσότεροι έχουμε φυτά και λουλούδια στα μπαλκόνια και τις βεράντες μας που θέλουμε να προστατέψουμε ώστε να μην τα κάψει το χιόνι και ο πάγος.

Τι πρέπει να κάνουμε λοιπόν για να κρατήσουμε τα όμορφα και πράσινα φυτά μας ζωντανά και υγιή;

Υπάρχουν μερικοί πολλοί απλοί τρόποι που μπορείς να κάνεις μόνη σου στο σπίτι:

Μετακίνησέ τα στο εσωτερικό χώρο

Αν έχεις τα φυτά και τα λουλούδια σου σε γλάστρες, μετακίνησέ τες μέσα στο σπίτι. Διάλεξε ένα σημείο που δεν είναι πολύ ζεστό και άστα εκεί μέχρι να περάσει ο χιονιάς.

Δημιούργησε μόνωση

Αν έχεις κήπο, όπου έχεις φυτέψει φυτά, μπορείς να τα προστατέψεις προσθέτοντας ένα παχύ στρώμα από φύλλα, ξυλαράκια και άλλα κομμάτια. Αυτό το υλικό θα προστατέψει το χώμα από τις απότομες αλλαγές της θερμοκρασίας. Θα δημιουργήσεις ένα φυσικό εμπόδιο και θα κρατήσεις το χώμα ζεστό.

χιονια
Unsplash/thomas-park

Κάλυψέ τα

Μια άλλη εναλλακτική, αν δεν μπορείς να τα μεταφέρεις σε εσωτερικό χώρο, είναι να τα καλύψεις. Χρησιμοποίησε πλαστικά ή γυάλινα μπουκάλια για να διατηρήσεις τα πιο μικρά φυτά ζεστά και άρτια. Για τα μεγάλα φυτά, επίλεξε μουσαμά ή άλλο υλικό για να τα καλύψεις.

Τύλιξέ τα

Αν έχεις δέντρα ή μεγάλα αναρριχητικά φυτά, τύλιξε τον κορμό τους με σεντόνι, πετσέτα ή λινάτσα, ώστε να μην τα τραυματίσεις.

Μην τα ποτίσεις

Αν ξέρεις ότι θα χιονίσει, πότισέ τα πιο πριν ώστε να διατηρήσουν το νερό τους. Αν έχει ρίξει ήδη χιόνι και έχει σχηματιστεί παγετός, καλύτερα να το αποφύγεις.

SHARE