Γιατί η πριγκίπισσα Αννα φοράει πάντα γάντια
Πριγκίπισσα Αννα/Φωτογραφία: AP Images
ROYAL STYLE

Το μυστήριο λύθηκε: Για αυτό η πριγκίπισσα Αννα φοράει πάντα γάντια στις βασιλικές υποχρεώσεις -Ακόμα και το καλοκαίρι


Είτε βρέχει είτε έχει καλό καιρό, η πριγκίπισσα Άννα φοράει πάντα γάντια στις βασιλικές υποχρεώσεις της. Και υπάρχει ένας λόγος για αυτή τη fashion επιλογή.

Πριν λίγες ημέρες η πριγκίπισσα Aννα συμμετείχε σε μια σημαντική εκδήλωση για την υποστήριξη των φροντιστών στο βορειοανατολικό Λίνκολνσαϊρ. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια ενός καύσωνα στο Ηνωμένο Βασίλειο και παρόλο που η πριγκίπισσα ήταν ντυμένη ανάλογα με τον καιρό με ένα λευκό και μπλε φόρεμα, οι θαυμαστές της στα social media μπερδεύτηκαν με ένα από τα αξεσουάρ της - ένα ζευγάρι γάντια.

"Απλά μια παρατήρηση, τα γάντια φαίνονται λίγο υπερβολικά για την ημέρα. Μήπως είναι θέμα υγιεινής...;", ρώτησε ένας royal fan. Μήπως λοιπόν η πριγκίπισσα έχει κάποιο πρόβλημα υγείας; Μήπως απλά της αρέσει η εμφάνιση; Γιατί φοράει γάντια το καλοκαίρι;

Γιατί η πριγκίπισσα Άννα φοράει πάντα γάντια

Σύμφωνα με τα βρετανικά Μέσα, η απάντηση είναι απλή και αρκετά κατανοητή. Ως πριγκίπισσα και δημόσιο πρόσωπο, η Άννα κάνει συχνά χειραψίες με τους ανθρώπους όταν τους συστήνεται - και ως μία από τις πιο πολυάσχολες εργαζόμενες βασιλικές προσωπικότητες, αυτό συμβαίνει σχεδόν συνέχεια!

AP Images

Για λόγους υγιεινής, η πριγκίπισσα φέρεται να επιλέγει να φορά γάντια για να αποφύγει κάθε άμεση επαφή με τους ανθρώπους με τους οποίους κάνει χειραψία. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να αποφύγει τυχόν μικρόβια ή βακτήρια που ζουν στα χέρια των ανθρώπων.

Η δημιουργική διευθύντρια του brand γαντιών Cornelia James, Genevieve James, σχολίασε ότι το να φοράει γάντια είναι κάτι που έκανε και η αείμνηστη βασίλισσα Ελισάβετ. Η Genevieve εξήγησε στο βρετανικό περιοδικό Wοmen and Health, ότι η Αυτής Μεγαλειότης Βασίλισσα Ελισάβετ σπάνια εθεάθη χωρίς τα γάντια της για δύο βασικούς λόγους. 

Οπως προηγουμένως είχε αναφέρει και στο Good Housekeeping: “Πρώτον είναι κομψά και δεύτερον είναι πρακτικά. Είναι απαραίτητα γιατί αν είσαι η βασίλισσα, σφίγγεις πολλά χέρια, οπότε προστατεύουν και τα χέρια της". 

Έτσι, ίσως το να φοράει γάντια είναι άλλος ένας τρόπος με τον οποίο η πριγκίπισσα παραμένει συνδεδεμένη με τις παλιές παραδόσεις που έθεσε η βασίλισσα. Η Genevieve εξήγησε: "Η βασίλισσα φορούσε γάντια επειδή ήταν πάντα μέρος του στιλ της". Πρόσθεσε επίσης ότι αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της ανάμνησης που έχουν όλοι για τη βασίλισσας. "Η εικόνα που έχουμε όλοι στο μυαλό μας για τη βασίλισσα είναι το λευκό χέρι με τα γάντια που χαιρετάει”, είπε χαρακτηριστικά.

AP Images

Αντίθετα, η πριγκίπισσα Αικατερίνη και η δούκισσα Σόφι του Εδιμβούργου δεν φορούν γάντια σε τακτική βάση και τα φορούν μόνο όταν ο καιρός είναι δροσερός ή σε πολύ επίσημες εκδηλώσεις. Αυτοί οι βασιλικοί είναι νεότεροι από την πριγκίπισσα Άννα και είναι μέλη της βασιλικής οικογένειας για λιγότερο χρονικό διάστημα. Ενδεχομένως αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ενδιαφέρονται λιγότερο για τη συνέχιση αυτής της παράδοσης και αντ' αυτού μιμούνται τη νέα βασιλική εποχή που προανήγγειλε η πριγκίπισσα Νταϊάνα.

Η Eleri Lynn, επιμελήτρια της έκθεσης του παλατιού του Κένσινγκτον Diana: Her Fashion Story, δήλωσε προηγουμένως στο People: "Αυτή [η πριγκίπισσα Νταϊάνα] εγκατέλειψε το βασιλικό πρωτόκολλο να φοράει γάντια επειδή της άρεσε να κρατάει το χέρι όταν επισκεπτόταν ανθρώπους ή να σφίγγει το χέρι και να έχει άμεση επαφή".

SHARE