τρανς γυναίκα στην παραλία
Το Tatler γράφει ιστορία/ Φωτογραφία: Instagram/ @maxinatacha
13|03|2020 15:53
SHARE
MAKING HISTORY

Η πρώτη τρανς γυναίκα σε εξώφυλλο ρωσικού περιοδικού -Γράφει ιστορία το Tatler


Το ρωσικό Tatler φιλοξένησε μια διεμφυλική γυναίκα στο εξώφυλλό του και γράφει ιστορία.

Είναι η πρώτη φορά που ένα ρωσικό περιοδικό φιλοξενεί μια τρανς γυναίκα στο εξώφυλλό του, όπως διαβάζουμε στο The Moscow Times. Πρόκειται για τη socialite Νατάλια Μαξίμοβα, η οποία έκανε coming out ως τρανς στο Instagram τον Δεκέμβριο. Γεννήθηκε στο Καζακστάν και ζει μεταξύ Μόσχας και Παρισιού, ενώ εργάζεται στον τομέα της μόδας.

Στη συνέντευξή της είπε ότι δεν αισθανόταν την ανάγκη να κάνει coming out. Ωστόσο, κάποια στιγμή συνειδητοποίησε ότι έπρεπε να προστατέψει όσους αντιμετώπιζαν εχθρικές συμπεριφορές και δεν μπορούσε να το κάνει αυτό, μένοντας σιωπηλή.

Έτσι τον Δεκέμβριο δημοσίευσε μερικές φωτογραφίες της από την παιδική της ηλικία και αποκάλυψε στους followers της ότι είναι μια περήφανη τρανς γυναίκα.

Μάλιστα, η ίδια είπε ότι από πολύ μικρή συνειδητοποίησε το πραγματικό φύλο της, αφού της άρεσε να φορά τα φορέματα της αδελφής της, να παίζει με κούκλες και έλεγε σε όλους να τη φωνάζουν Νατάσα.

Το περιοδικό με τη σειρά του αναφέρει ότι, ελπίζει με αυτό το εξώφυλλο να δώσει ελπίδα σε όσους τη χρειάζονται. «Θέλω να αφιερώσω αυτό το εξώφυλλο σε όσους πολεμούν, σε όσους αγαπούν, όσους έχουν κάνει τις επιλογές τους και σε όσους βρίσκονται σε διαδικασία να πάρουν μια απόφαση» έγραψε η Μαξίμοβα στην ανάρτηση της στο Instagram. «Από αγοροκόριτσο σε cover-girl. Είστε διαφορετικοί, είστε όμορφοι και είστε όλοι μοναδικοί» πρόσθεσε.

«Με λένε Νατάσα. Έτσι μπορείτε να επαναπροσδιορίσετε το φύλο, τη χώρα και τη ζωή σας» διαβάζουμε στο εξώφυλλο του ιστορικού περιοδικού.

SHARE