Άκης Μπαρδάκης
Φωτογραφία: Facebook/Akis Bardakis
ΑΚΗΣ ΜΠΑΡΔΑΚΗΣ

Ο πυροσβέστης από την Αχαΐα που έδωσε νερό σε διψασμένη χελώνα έγινε viral


Μια πολύ διαφορετική και πραγματικά υπέροχη φωτογραφία κάνει από χθες τον γύρο του Διαδικτύου αποδεικνύοντας πώς δεν φορούν όλοι οι ήρωες κάπα.

Ο πυροσβέστης Άκης Μπαρδάκης από την Πάτρα, επιχειρούσε στη φωτιά που ξέσπασε πριν δύο ημέρες στη Δροσιά Αχαΐας όταν βρήκε στο δάσος μια χελώνα και της έδωσε ζωή με λίγο νερό.

Οι συνάδελφοί του απαθανάτισαν τη στιγμή με τον πυροσβέστη να δίνει στο διψασμένο ζώο νερό μέσα στο καμένο δάσος και τον ίδιο να είναι γεμάτος κάπνα.

Ο ίδιος ανέβασε τη φωτογραφία στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook και το Instagram και την είδε μέσα σε λίγες ώρες να γίνετε viral.

Ο Άκης Μπαρδάκης μίλησε στο BOVARY για την ιστορία πίσω από την εμβληματική πλέον φωτογραφία:

«Ενεργούσαμε στη φωτιά, είχαμε σβήσει τον τομέα μας και κάναμε έλεγχο μέσα στα καμένα. Με τους συναδέλφους μου είδαμε τη χελώνα, στην αρχή θεωρήσαμε πως ήταν καμένη αλλά παρατηρήσαμε πως το καβούκι της ήταν καθαρό. Της δώσαμε λίγο νερό σε ένα μικρό κυπελάκι, να δούμε αν θα αντιδράσει και είδαμε πως όντως ανταποκρίθηκε. Μετά από λίγη ώρα ξεκίνησε να περπατάει. Στη συνέχεια, την πήραμε και την τοποθετήσαμε στο δάσος, στο κομμάτι που δεν είχε καεί… Η φωτογραφία τραβήχτηκε για το προσωπικό μας αρχείο μιας και είναι κάτι που συνηθίζουμε όταν σώζουμε ζώα από φωτιές».

Άκης Μπαρδάκης
Φωτογραφία: Facebook/Akis Bardakis

Για το ότι έγινε viral στο ελληνικό Διαδίκτυο:

«Δεν περίμενα να πάρει τέτοια έκταση, είναι η αλήθεια. Με τους συναδέλφους μου καθημερινά σώζουμε πολίτες, περιουσίες και ζώα στις φωτιές που ενεργούμε. Απλά αυτή τη φορά ανεβάσαμε μια φωτογραφία στα social media!

Νομίζω πως αυτό θα έπρεπε να συμβαίνει συχνότερα, ο κόσμος πρέπει να βλέπει και να ενημερώνεται τι κάνει ένας πυροσβέστης. Στο 2021 η δύναμη των social media και της εικόνας είναι τεράστια. Η κοινωνία λοιπόν θα πρέπει να βλέπει τέτοιες εικόνες και βίντεο ώστε να συνειδητοποιεί το μέγεθος της καταστροφής που δημιουργείται από τις φωτιές στα δάση μας και να συμμετέχει στη πρόληψη και τη προφύλαξη της χλωρίδας και της πανίδας της χώρας μας».

Πολλά συγχαρητήρια στον Άκη Μπαρδάκη και την ομάδα του τόσο για το δύσκολο έργο που επιτελούν με την κατάσβεση των πυρκαγιών όσο και για τη διάσωση ανθρώπων, ζώων και περιουσιών.

SHARE