Κατερίνα Ιωαννίδου πυροσβέστρια
Φωτογραφία: Eurokinissi/Τατιάνα Μπόλαρη
07|08|2021 09:37
SHARE
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΙΩΑΝΝΙΔΟΥ

Το βλέμμα της γενναιότητας: Κατερίνα Ιωαννίδου, η πυροσβέστρια για την οποία μιλά (ξανά) όλο το διαδίκτυο


Ανάμεσα στις αμέτρητες φωτογραφίες από τις φλόγες, τις καμένες εκτάσεις και τους πυροσβέστες που δίνουν μάχη με τη φωτιά στην πρώτη γραμμή, ξεχωρίζουν από χθες οι φωτογραφίες μιας γυναίκας.

Πρόκειται για την Κατερίνα Ιωαννίδου, εθελόντρια πυροσβέστρια που έδωσε μάχη με το πύρινο μέτωπο στις Αφίδνες την Παρασκευή.

Η προσπάθεια, η αγωνία και η γενναιότητα αποτυπώνονται στο βλέμμα της, στα συγκλονιστικά στιγμιότυπα που απαθανάτισε η Τατιάνα Μπόλαρη.

Με τη μάνικα στα χέρια και το πρόσωπο μαύρο από τους καπνούς, κάνει υπερπροσπάθεια για να σώσει ό,τι μπορεί να σωθεί από τον τόπο και τα σπίτια των ανθρώπων.

Οι φωτογραφίες έγιναν viral στα social media, όμως αρκετοί ήταν εκείνοι που έγραψαν ότι επρόκειτο για ένα γνώριμο πρόσωπο.

Μια σύντομη αναζήτηση αποκαλύπτει πως πρόκειται για την ίδια «viral πυροσβέστρια» που βούτηξε στη μάχη με τις φωτιές στην Ανάβυσσο, τον Σεπτέμβρη του 2020.


Φωτογραφία: Eurokinissi/Τατιάνα Μπόλαρη

Τότε, ήταν οι φωτογραφίες του Άρη Μεσσήνη που είχαν αποτυπώσει το σπουδαίο έργο της Κατερίνας Ιωαννίδου, και η ανάρτηση είχε λάβει αντίστοιχη δημοσιότητα.


Φωτογραφία: Eurokinissi/Τατιάνα Μπόλαρη

Η Κατερίνα Ιωαννίδου ήταν εποχική υπάλληλος της Πολιτικής Προστασίας Σαρωνικού (πλέον δεν εργάζεται εκεί), έχει καταγωγή από την Κρήτη, ενώ είχε παλέψει και με τις φωτιές στο Μάτι.

Όπως είχε δηλώσει η ίδια :«Βρίσκομαι στον χώρο του εθελοντισμού από 8 ετών, χάρη στις αρχές που πήρα από την οικογένειά μου».


Φωτογραφία: Eurokinissi/Τατιάνα Μπόλαρη

«Το ύφος στο πρόσωπό μου είναι γιατί βλέπαμε κάτι πανέμορφο, το οποίο τόσα χρόνια ήταν άθικτο, ξαφνικά μπροστά στα μάτια μας να παραδίδεται στις φλόγες, να γίνεται το τίποτα», είχε δηλώσει στο Mega.


Φωτογραφία: Eurokinissi/Τατιάνα Μπόλαρη

«Οφείλω να ομολογήσω ότι δεν φοβήθηκα λεπτό, επειδή ήξερα ότι υπάρχουν οι συνάδελφοί μου, ότι υπάρχει η ομάδα. Και επειδή σαν ομάδα είμαστε απόλυτα συντονισμένοι, τα έδινα όλα, γιατί ήξερα, ήμουν σίγουρη ότι δεν θα με εγκαταλείψουν και δεν θα τους εγκατέλειπα», είχε συμπληρώσει σχετικά.

SHARE