Η Ρένα Κουβελιώτη
Φωτογραφία: Μεσάνυχτα
21|01|2021 15:40
SHARE
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ

Η δημοσιογράφος Ρένα Κουβελιώτη για τις κρίσεις απόλυτης αμνησίας: «Ξαφνικά δεν ξέρω ποια είμαι»


Καλεσμένη της εκπομπής «Μεσάνυχτα» ήταν η δημοσιογράφος του Alpha, Ρένα Κουβελιώτη, το βράδυ της Τετάρτης 20 Ιανουαρίου.

Η Ρένα Κουβελιώτη μίλησε στην Ελεονώρα Μελέτη για τις κρίσεις απόλυτης αμνησίας που αντιμετωπίζει και το πώς ξεκίνησε και εξελίχθηκε το σοβαρό πρόβλημα με την μνήμη της.

Η ίδια αναφέρει μεταξύ άλλων ότι η αξονική τομογραφία στην οποία υπεβλήθη έδειξε εγκέφαλο ηλικιωμένου ανθρώπου.

Η ίδια δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Οι άνθρωποι που με ξέρουν, που δουλεύουμε μαζί, που συνεργαζόμαστε, ήξεραν το θέμα έτσι όπως τους το παρουσίαζα, δηλαδή με πλάκα. Κι έτσι το αντιμετωπίζω. Το έμαθα τυχαία. Είχα γυρίσει και ήμουν στην αίθουσα σύνταξης. Ήταν μετά την κηδεία του Βαγγέλη Γιακουμάκη. Κατέβηκα στο γραφείο και μετά δεν θυμάμαι.

Λιποθύμησα, ήρθε το ασθενοφόρο, πήγαμε στο ΚΑΤ, μου έκαναν αξονική, αρχικά θεώρησαν ότι έγινε λάθος, ότι μπέρδεψαν τις αξονικές, γιατί στον ίδιο χώρο που με είχαν βάλει εμένα, ήταν μια γυναίκα ηλικιωμένη και θεώρησαν ότι με μπέρδεψαν. Μετά υποβλήθηκα ξανά σε αξονική και ήρθε η επιβεβαίωση και μου είπαν: «Πρέπει να το ψάξετε, υπάρχει ένα πρόβλημα». Η μνήμη δεν ήταν το δυνατό μου σημείο. Αλλά έχουμε πολλά στο μυαλό μας και λογικό είναι να ξεχνάμε πράγματα. 'Oταν μετά συνέχισα τις εξετάσεις, είδαμε ότι υπάρχουν εκφυλιστικές αλλοιώσεις στο πρόσθιο τμήμα του εγκεφάλου. Θορυβήθηκα όταν άρχισα να έχω τις πρώτες κρίσεις. Tην πρώτη φορά που έπαθα, τρόμαξα. Σε αυτές τις κρίσεις είναι σαν να πέφτει μαύρο. Ξαφνικά δεν ξέρω ούτε πού πηγαίνω, ούτε από πού ξεκίνησα, ούτε ποια είμαι, τίποτα.

Στη συνέχεια της συνέντευξης η Ελεονώρα Μελέτη ρώτησε την δημοσιόγραφο: «Αν σε ρωτήσουν πώς σε λένε ξέρεις να απαντήσεις;»

«Οχι. Γι’αυτό κι έχω βάλει σε διάφορα σημεία καρτελάκι με τα στοιχεία μου. Όταν το παθαίνω αυτό δεν θυμάμαι πού τα έχω. Το έχω στο ντουλαπάκι του αυτοκινήτου, στην τσάντα μου, και λέω αν μου συμβεί κάτι και δεν επανέλθω, να ξέρει κάποιος... (...) Πριν από λίγες ημέρες, έκανα μία ακόμα εξέταση, σπινθηρογράφημα εγκεφάλου. Αυτό που μένει να βρούμε, είναι το αίτιο, έτσι ώστε με την κατάλληλη θεραπευτική αγωγή, να το σταματήσουμε, να μην συνεχιστεί αυτή η εξέλιξη στις εκφυλιστικές αλλοιώσεις. Εκείνη την στιγμή δεν έχω μνήμη για να πω «Α, έπαθα την κρίση» ή δεν είμαι με κάποιον να του πω να χρονομετρήσει εκείνος. Από όλη την ταραχή και την αγωνία που την θυμάμαι μετά, δεν πρέπει να ξεπερνά τα 5-6 λεπτά. Όσες φορές έχω πάθει αυτή την κρίση, μένω στην θέση του οδηγού, κρατάω το τιμόνι. Είναι τρομακτική εικόνα κι έτσι μπορώ να καταλάβω πολύ τους ανθρώπους που βλέπουμε στην τηλεόραση, που ανοίγουν την πόρτα και λένε «εξαφανίστηκε» και μπορώ να καταλάβω εκείνη την στιγμή τον πανικό τους, γιατί δεν επιστρέφουν αυτοί οι άνθρωποι. Είναι απίστευτη μοναξιά εκείνη την στιγμή.

Για το πώς έκανε γνωστό το πρόβλημα υγείας της στα παιδιά της μίλησε η Ρένα Κουβελιώτη στη συνέχεια της συνέντευξης.

«Σιγά σιγά έγινε. Όχι μια μέρα, ελάτε να σας πω. Κάποια στιγμή που συζητούσαμε με τα παιδιά, λέω έχω θεματάκι με αυτό το κομματάκι του εγκεφάλου μου, είναι πιο ζαρωμένο. Πώς είναι το κουνουπίδι όταν χαλάει; Το θυμάστε;».

Δείτε το βίντεο:

SHARE