Ρίκα Διαλυνά
Ρίκα Διαλυνά/Φωτογραφία: NDP photo agency
FLASHBACK

Η Ρίκα Διαλυνά με μπικίνι σε εξώφυλλο ιταλικού περιοδικού -Το σπάνιο κλικ από το '60


Μια σπάνια φωτογραφία της Ρίκας Διαλυνά μοιράστηκε στο Instagram της η Έλενα Μακρή Λυμπέρη.

Η γνωστή δημοσιογράφος μοιράζεται συχνά σπάνια ντοκουμέντα και πληροφορίες σχετικά με τις ζωές σπουδαίων Ελλήνων και όχι μόνο. Αυτή τη φορά, δημοσίευσε μια ασπρόμαυρη φωτογραφία της Ρίκας Διαλυνά με μπικίνι από εξώφυλλο ιταλικού περιοδικού την δεκαετία του '60.

Στη λεζάντα της φωτογραφίας σημειώνεται: «Η διεθνής Ρίκα: Από τις ωραιότερες γυναίκες του Ελληνικού κινηματογράφου, η Ρίκα Διαλυνά είχε επί δεκαετίες μια σταθερή παρουσία σε διεθνείς παραγωγές από την «Ιουλιέτα των πνευμάτων» του Φελίνι μέχρι το “Summer Lovers” στα 80s.

Στη δεκαετία του 60 θα έκανε πολλά εξώφυλλα στο διεθνή Τύπο, όπως αυτό του Ιταλικού ABC που την περιγράφει ως την νέα ανακάλυψη του Φεντερίκο Φελίνι: «Ο Φεντερίκο και η γυναίκα του, Τζουλιέτα Μασίνα, με θεωρούσαν παιδί τους. Έτρωγα σπίτι τους. Και όταν έφυγα πάλι για την Αμερική, μου είπε: “Γιατί, κορίτσι μου, έχω μια ταινία βασισμένη πάνω σου”, αλλά εγώ έφυγα.” διηγήθηκε πρόσφατα σε συνέντευξη της η αειθαλής ηθοποιός».

Ρίκα Διαλυνά: η μοιραία γυναίκα του κινηματογράφου

Η Ρίκα Διαλυνά στα νιάτα της υπήρξε μία από τις πιο εντυπωσιακές ηθοποιούς του παλιού, ελληνικού κινηματογράφου. Σέξι, δυναμική και ανεξάρτητη, με ευρωπαϊκό αέρα, διέφερε πολύ από τις άλλες γυναίκες ηθοποιούς. Η ίδια είχε κάνει και καριέρα στο Χόλιγουντ με αποτέλεσμα να γνωριστεί με μεγάλα ονόματα και σταρ του σινεμά.

Το 1954 κατέκτησε τον τίτλο της Σταρ Ελλάς και το καλοκαίρι του ίδιου χρόνου συμμετείχε στα καλλιστεία, που έγιναν στο Λονγκ Μπιτς της Καλιφόρνιας για την ανάδειξη της Μις Υφήλιος, όπου κατέκτησε την 5η θέση και έθεσε τις βάσεις για μια μεγάλη διεθνή καριέρα.

Στην Αμερική η Ρίκα Διαλυνά συνάντησε τον Μάρλον Μπράντο, όπου μάλιστα ο διάσημος ηθοποιός του Χόλιγουντ της ζήτησε να βγουν για φαγητό και εκείνη αρνήθηκε.

Στον κινηματογράφο έπαιξε βασικά το ρόλο της μοιραίας γυναίκας, εντυπωσιάζο­ντας με την κορμοστασιά της και τον «αέρα» της.

SHARE