Ρίκα Διαλυνά
Ρίκα Διαλυνά
ΡΙΚΑ ΔΙΑΛΥΝΑ

Η Ρίκα Διαλυνά με παραδοσιακή φορεσιά ταξιδεύει στις ΗΠΑ για το «Μις Υφήλιος» -Η σπάνια φωτογραφία από το 1954


Μια σπάνια φωτογραφία της Ρίκας Διαλυνά μοιράστηκε στο Instagram της η Έλενα Μακρή Λυμπέρη.

Η γνωστή δημοσιογράφος μοιράζεται συχνά σπάνια ντοκουμέντα και πληροφορίες σχετικά με τις ζωές σπουδαίων Ελλήνων και όχι μόνο.

Αυτή τη φορά, δημοσίευσε μια ασπρόμαυρη φωτογραφία της Ρίκας Διαλυνά από την αναχώρησή της για τις ΗΠΑ για να λάβει μέρος στονδιαγωνισμό Μις Υφήλιος.

Η Ρίκα Διαλυνά υπήρξε μια από τις πιο όμορφες Ελληνίδες ηθοποιούς, ταλαντούχα, με εξωτική ομορφιά.

Το 1954, πριν ακόμη γίνει γνωστή στο σινεμά, η νεαρή τότε Ρίκα αποφάσισε να συμμετάσχει στον διεθνή διαγωνισμό ομορφιάς στο Μαϊάμι.

Μάλιστα, όπως αναφέρει η λεζάντα, αρχικά της είχε απαγορευθεί η είσοδος στις ΗΠΑ επειδή είχε σχεδιάσει ως φοιτήτρια της σχολής καλών τεχνών το εξώφυλλο ενός βιβλίου του Μενέλαου Λουντέμη τον όποιον θεωρούσαν κομμουνιστή.

Για το ταξίδι, η Ρίκα διάλεξε να φορέσει μια Ελληνική φορεσιά που της είχε δώσει η Σοφία Βέμπο. Η όμορφη Ελληνίδα κατέκτησε τελικά την πέμπτη θέση και έθεσε τις βάσεις για μια μεγάλη διεθνή καριέρα.

Στην ασπρόμαυρη ρετρό φωτογραφία, την βλέπουμε να φορά την παραδοσιακή φορεσιά και να χαιρετά από τις σκάλες του αεροπλάνου, με έντονο μακιγιάζ, μαντήλι στα μαύρα της μαλλιά και χαμογελαστή.

SHARE