Από τη παράσταση «Ρινόκερος»
ΘΕΑΤΡΟ

Ρινόκερος: «Θέλουμε να εκφράσουμε τη λύπη μας για τη διακοπή της παράσταση μας..»


Η δυσαρέσκεια των ηθοποιών που έπαιζαν μαζί με τον Άρη Σερβετάλη και η επόμενη ημέρα της θεατρικής παράστασης «Ρινόκερος».

Τις τελευταίες ημέρες η είδηση πως ο Άρης Σερβετάλης σταματάει από τη θεατρική παράσταση «Ρινόκερος» σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα καθώς δεν ήθελε να παίζει μόνο για εμβολιασμένους έκανε το γύρο του διαδικτύου.

Οι τηλεοπτικές εκπομπές αφιέρωσαν πολύ χρόνο στο συγκεκριμένο θέμα και πολλοί ηθοποιοί βγήκαν και είπαν δημόσια τη γνώμη τους είτε σε συνεντεύξεις είτε γραπτώς μέσα από τα social media.

Οι ηθοποιοί και συντελεστές της θεατρικής παράστασης έστειλαν ανακοίνωση εκφράζοντας τόσο τη λύπη τους και τη δυσαρέσκεια τους, ενώ μετά από κοινή επιθυμία αποφασίστηκε η αντικατάσταση του Άρη Σερβετάλη προκειμένου να μην μείνουν χωρίς δουλειά στα μέσα της θεατρικής σεζόν.

Η ανακοίνωση

«Ως εργαζόμενοι ηθοποιοί στην παράσταση «ΡΙΝΟΚΕΡΟΣ» θα θέλαμε να εκφράσουμε τη λύπη μας για τη διακοπή της παράστασης μας, λόγω της αποχώρησης του συναδέλφου μας Άρη Σερβετάλη. Παρ' όλα αυτά, είναι κοινή μας θέση να μην προβούμε σε επικρίσεις εις βάρος κανενός. Έτσι κι αλλιώς ο καθένας μας κρίνεται από τις πράξεις του.
Ούτε θεωρούμε ότι ως εμβολιασμένοι πολίτες και ηθοποιοί, διαχωριζόμαστε με οποιονδήποτε τρόπο από λοιπούς τυχόν ανεμβολίαστους συμπολίτες μας. Και παρά το ότι είναι εύλογο να εκφράζει κανείς επιφυλάξεις ως προς τη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης, θεωρούμε ότι η αποχή από την τέχνη μας, η οικειοθελής διακοπή μίας παράστασης, δεν θα μπορούσε να αποτελεί λύση στα μέτρα που επιβάλλει η κυβέρνηση.

Το Θέατρο είναι τόπος επικοινωνίας, ανταλλαγής απόψεων. Είναι τόπος συνάντησης ανθρώπων, σκέψεων, ιδεών. Είναι τόπος που ο δημόσιος λόγος αρθρώνεται και πλάθονται συνειδήσεις. Είναι ένα από τα πιο βασικά κύτταρα της Δημοκρατίας. Γι’ αυτό τα θέατρα σε καιρούς κρίσης πρέπει να μένουν ανοιχτά. Για μας αυτό είναι χρέος μας.

Με αυτές τις σκέψεις, την Τετάρτη, 24 Νοεμβρίου, οι ηθοποιοί της παράστασης συναντηθήκαμε με τον σκηνοθέτη και τον εκπρόσωπο της παραγωγής και αποφασίσαμε ομόφωνα να συνεχιστεί η παράσταση προχωρώντας σε αντικατάσταση.
Η ομάδα του «ΡΙΝΟΚΕΡΟΥ»

SHARE