Η Ρούλα Πισπιρίγκου από την Πάτρα
Η Ρούλα Πισπιρίγκου από την Πάτρα
31|03|2022 13:38
SHARE
ΣΥΛΛΗΨΗ ΠΙΣΠΙΡΙΓΚΟΥ

Ρούλα Πισπιρίγκου: Τα ύποπτα στοιχεία για έγκλημα και στα άλλα δύο παιδιά -Τι λένε οι ιατροδικαστές


Με την Εισαγγελία Αθηνών να ασκεί ποινική δίωξη κατά της μητέρας, Ρούλας Πισπιρίκου, για ανθρωποκτονία από πρόθεση της Τζωρτζίνας, ανοίγει ο δρόμος για απαντήσεις και για τα άλλα δύο παιδιά, που επίσης έχασαν τη ζωή τους κάτω από μυστηριώδεις συνθήκες.

Στο κρίσιμο ερώτημα αν η Ρούλα Πισπιρίγκου δολοφόνησε μόνο τη μεγαλύτερη κόρη της Τζωρτζίνα ή κρύβεται πίσω από τους θανάτους και των άλλων δύο κοριτσιών, καλούνται πλέον να απαντήσουν οι αστυνομικές και ιατροδικαστικές αρχές.

Στις τρεις υποθέσεις θανάτων των παιδιών σημαντικό στοιχείο αποτέλεσε το γεγονός ότι κατέληξαν ενώ νοσηλεύονταν στο νοσοκομείο. Μάλιστα την ώρα του θανάτου τους γιατροί και νοσοκόμες ήταν απόντες. Ταυτόχρονα έντονο προβληματισμό προκάλεσε το γεγονός ότι γιατροί, νοσηλευτές και ιατροδικαστές δεν κατάφεραν να δώσουν σαφείς απαντήσεις για τα αίτια θανάτων.

Στην Μαλένα, η οποία πέθανε πρώτη το 2019 οι τοξικολογικές εξετάσεις ήταν καθαρές όπως προκύπτει από την έκθεση νεκροψίας -νεκροτομής που υπογράφει η Χριστίνα Τσάκωνα.

«Σύμφωνα με την έκθεση της τοξικολογικής εξέτασης… δεν διαπιστώθηκε η παρουσία φαρμάκου ή δηλητηρίου εκ των ανηκόντων στις ερευνηθείσες ομάδες , καθώς και οινοπνεύματος», αναφέρεται χαρακτηριστικά, ενώ ούτε στην ιατροδικαστική έκθεση της Αγγελικής Τσιόλα για την Ίριδα εντοπίζεται κάποιο εύρημα στην τοξικολογική διερεύνηση. Ειδικά για την Μαλένα ωστόσο ερευνάται πλέον εάν υπήρχαν αλλοιώσεις στον οργανισμό της, ίδιες με της Τζωρζίνας που μπορούν να δοθούν σε ενδεχόμενη χρήση κεταμίνης.

Πάντως, ένα κοινό στοιχείο που φαίνεται να συνδέει τους θανάτους των δύο παιδιών είναι οι αμυχές που εντοπίστηκαν και καταγράφηκαν στις εκθέσεις των ιατροδικαστών.

Διαβάστε περισσότερα στο iefimerida.gr

SHARE