Ο Μάρλον Μπράντο
Ο Μάρλον Μπράντο /Φωτογραφία: AP
ΡΟΖΙΤΑ ΣΩΚΟΥ & ΜΑΡΛΟΝ ΜΠΡΑΝΤΟ

Όταν η Ροζίτα Σώκου γνώρισε τον Μάρλον Μπράντο -Το σπάνιο κλικ από το ταξίδι του μεγάλου σταρ στην Ελλάδα


Μια σπάνια φωτογραφία μοιράστηκε στο Instagram η Έλενα Μακρή Λυμπέρη.

Η ίδια δημοσιεύει συχνά στον λογαριασμό της Elena’s diary_blog, ρετρό φωτογραφίες από παλιές εποχές με διάσημους και σημαντικούς ανθρώπους.

Αυτή τη φορά, ανέβασε μια ασπρόμαυρη φωτογραφία της Ροζίτας Σώκου με τον Μάρλον Μπράντο, από τότε που ο μεγάλος σταρ βρέθηκε στην Αθήνα.

«Η άφιξη του στην Αθήνα αποτέλεσε το πρώτο θέμα εκείνες τις μέρες στον Τύπο» διηγείται η δημοσιογράφος για τη γνωριμία της με τον σταρ του Χόλιγουντ τη δεκαετία του ‘60. «Δεν υπήρχε μεγαλύτερο όνομα τότε. Έπρεπε να συνεννοηθεί με τη γυναίκα του για το παιδί στο νησί όπου βρισκόταν. Είχε βρογχικά και ο γιατρός του τον συμβούλευσε να μην κάνει μεγάλες πτήσεις. Έτσι αναγκαζόταν κάθε τόσο να κατεβαίνει από το αεροπλάνο και να ξεκουράζεται. Θυμάμαι έκανε την πρώτη στάση στη Ρώμη και έπειτα ήρθε στην Αθήνα. Τότε με παρακάλεσε ο Βίκτωρ Μιχαηλίδης να τον συνοδεύσω στο αεροδρόμιο για να τον υποδεχτούμε. Κάποια στιγμή, δεν θυμάμαι για πιο λόγο, ο Βίκτωρ έπρεπε να φύγει. Έτσι με άφησε στο πόδι του να τον περιμένω. Ο αρχηγός της ασφάλειας του αεροδρομίου νόμιζε ότι ήμουν η γραμματέας του Μιχαηλίδη πράγμα το οποίο φυσικά και δεν διέψευσα.

«Αν μαζευτούν ουρές από κόσμο να τον βάλετε αμέσως στο αυτοκίνητο και να φύγετε» μου είχε πει χαρακτηριστικά. Πράγματι έτσι και έγινε. Με το που ανοίγει την πόρτα ο σοφέρ, μπήκε μέσα στο αυτοκίνητο ο Μπράντο σαν αστραπή. Έτσι γνώρισα τον Μάρλον…», όπως γράφει χαρακτηριστικά στη λεζάντα της φωτογραφίας.

Στη φωτογραφία, βλέπουμε την Ροζίτα Σώκου νεαρή, με μαύρα μαλλιά, λευκό φόρεμα και μια καρφίτσα ενώ δίπλα της ο γόης του Χόλιγουντ με μαύρο κοστούμι και γραβάτα χαμογελά.

SHARE