fruit scones με μαρμελάδα και τσάι
Λαχταριστά fruit scones με κρέμα και μαρμελάδα /Φωτογραφία: Shutterstock
FRUIT SCONES

Οι σεφ της βασίλισσας Ελισάβετ μοιράστηκαν τη συνταγή για το αγαπημένο της γλύκισμα με φρούτα -Από τα περίφημα garden tea party


Μπορεί τα καθιερωμένα tea party της βασίλισσας Ελισάβετ στους κήπους του Μπάκιγχαμ να έχουν αναβληθεί, ωστόσο, το Παλάτι αποφάσισε να μην αφήσει έτσι τους royal fans.

Οι βασιλικοί σεφ μοιράστηκαν τη συνταγή τους για τα αγαπημένα fruit scones της Ελισάβετ. Πρόκειται για γλυκίσματα με φρούτα, που σερβίρονται συνήθως με κρέμα και μαρμελάδα, μαζί με το απογευματινό τσάι.

Πολύ συχνά, οι σεφ της βασίλισσας της Αγγλίας μοιράζονται στα social media τις αγαπημένες της συνταγές, που μάλιστα κάνουν θραύση.

Στο post στο Instagram, αναφέρουν ότι κάθε καλοκαίρι, πάνω από 27.000 φλιτζάνια με τσάι, 20.000 σάντουιτς και 20.000 φέτες κέικ καταναλώνονται κατά τη διάρκεια των σουαρέ στις βασιλικές κατοικίες.

Στην απλή συνταγή, οι σεφ αναμειγνύουν το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το βούτυρο και τη ζάχαρη σε ένα μπολ, πριν προσθέσουν τα αυγά, βουτυρόγαλα και σουλτανίνες.

Ας δούμε τι θα χρειαστούμε:

https://www.instagram.com/p/CAYSjYcHO7E/

ΥΛΙΚΑ

500 γρ. αλεύρι
28 γρ. μπέικιν πάουντερ
94 γρ. βούτυρο
86 γρ. ζάχαρη
2 ολόκληρα αυγά
140ml. βουτυρόγαλα
100 γρ. σουλτανίνες (τις καλύπτουμε με ζεστό νερό και αφήνουμε να μουλιάσουν για 30 λεπτά)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180C.
Αναμειγνύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το βούτυρο και τη ζάχαρη σε ένα μπολ, μέχρι να γίνουν ένα.
Σε ένα ξεχωριστό μπολ, χτυπάμε τα αυγά και το βουτυρόγαλα.
Ρίχνουμε το υγρό μείγμα στο ξηρό.
Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε τη ζύμη, μέχρι να γίνει μαλακή.
Προσθέτουμε τις σουλτανίνες και ανακατεύουμε.
Βγάζουμε τη ζύμη από το μπολ, την κάνουμε φλατ και καλύπτουμε.
Την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.
Απλώνουμε τη ζύμη με πάχος 2,5 cm και κόβουμε στο σχήμα που επιθυμούμε.
Αφήνουμε τα scones να ξεκουραστούν για άλλα 20 λεπτά.
Απλώνουμε με βούρτσα αυγό στην επιφάνειά τους.
Ψήνουμε στον φούρνο για 10-12 λεπτά μέχρι να πάρουν ένα χρυσοκαφέ χρώμα.
Τα αφήνουμε να κρυώσουν πριν τα σερβίρουμε με μαρμελάδα και κρέμα.

Καλή απόλαυση!





SHARE