Ο σκύλος Bear
Ο ήρωας-σκύλος που εντοπίζει κοάλα /Φωτογραφία: Instagram/bearthekoaladog
BEAR THE DOG

Bear the dog: Ο σκυλάκος που εγκαταλείφθηκε από τον ιδιοκτήτη του, έγινε διασώστης κοάλα στις πυρκαγιές της Αυστραλίας


Και ενώ οι καταστροφικές φωτιές στην Αυστραλία μαίνονται με χιλιάδες καγκουρό, κοάλα και άλλα ζώα να έχουν χάσει τη ζωή τους, διάφορες ιστορίες βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Μία από αυτές είναι και του Bear, ενός σκύλου Border Collie-Koolie.

Ο Bear εγκαταλείφθηκε από τον ιδιοκτήτη του γιατί δεν του άρεσε να παίζει. Ωστόσο, ο ασπρόμαυρος σκυλάκος με τα γαλάζια μάτια διασώθηκε και μεταφέρθηκε στο Sunshine Coast University.

Εκεί τον περίμενε κάτι μεγαλύτερο και ιερότερο: Τον εκπαίδευσαν να εντοπίζει κοάλα.

https://www.instagram.com/p/B5nDnOVAaPv/

Είναι ο μόνος σκύλος στον κόσμο που είναι εκπαιδευμένος να εντοπίζει κοάλα που χρειάζονται βοήθεια και να βοηθά τους πυροσβέστες και τους διασώστες στο δύσκολο έργο τους στις πυρκαγιές της Αυστραλίας.

Bear, the IFAW koala detection dog, along with his handlers at Detection Dogs for Conservation, joined Queensland Fire...

Posted by ifaw on Thursday, November 14, 2019

Ο Bear, φορώντας ειδικές κάλτσες για να προστατεύσει τις πατούσες του από τα καμμένα, πηγαίνει στις πληγείσες περιοχές στη Νέα Νότια Ουαλία και το Κουίνσλαντ όπου συνδράμει τους πυροσβέστες να διασώσουν τα αβοήθητα κοάλα.

https://www.instagram.com/p/B5ASXBNAULh/

Ο πληθυσμός των κοάλα στην Αυστραλία κινδυνεύει να αφανιστεί, καθώς οι φονικές πυρκαγιές που πλήττουν τη χώρα από τον Σεπτέμβριο συνεχίζουν να μαίνονται.

https://www.instagram.com/p/B5hfiU7gGQJ/

Ο σκύλος-διασώστης χαιρετίστηκε ως ήρωας από το Διεθνές Ταμείο για την Προστασία των Ζώων, το αυστραλιανό φιλανθρωπικό ίδρυμα ζώων, το οποίο μοιράστηκε φωτογραφίες με το γενναίο σκυλί εν δράσει: «Δυστυχώς κανένα κοάλα δεν βρήκαμε ζωντανό για να βοηθήσουμε, αλλά ελπίζουμε πως θα βρούμε κάποια σε παρακείμενες περιοχές…»

https://www.instagram.com/p/B6EH-3dBzq2/

Με πληροφορίες από το iFAW

https://www.instagram.com/p/B6QHzOkB4Zt/
SHARE