Μπρόκολο
Φωτογραφία: Castorly Stock/Pexels
COOKING TIPS

O σωστός τρόπος για να πλένετε το μπρόκολο -Δεν αρκεί μόνο το νερό


Το μπρόκολο είναι ένα λαχανικό πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά και μία από τις τροφές που έχει ευεργετική επίδραση στον οργανισμό.

Ολες οι έρευνες που αφορούν την υγεία παρουσιάζουν πολλαπλά επιχειρήματα για να σας πείσουν ότι η κατανάλωση σε καθημερινή βάση άφθονων λαχανικών και φρούτων κάνει μόνο καλό και διατηρεί τη γραμμή σας. Ειδικά όμως για το μπρόκολο έχουμε πολλά περισσότερα να σας πούμε. Τα οφέλη του είναι ανεκτίμητα. 

Πριν όμως το μαγειρέψουμε, πρέπει πρώτα να το πλύνουμε πολύ σχολαστικά. Οι περισσότεροι το πλένουν με νερό και στη συνέχεια το βράζουν στην κατσαρόλα. Ωστόσο, ένα βίντεο στο Instagram μάς έδειξε πως ο πιο σωστός τρόπος για να πλύνουμε ένα μπρόκολο είναι να το μουλιάσουμε σε ένα μπολ με νερό και να προσθέσουμε μια κουταλιά αλεύρι και λίγο αλάτι.

Αυτός είναι ο σωστός τρόπος για να πλένετε το μπρόκολο -Δεν αρκεί μόνο το νερό

Αν θέλετε ακόμα πιο αποτελεσματικό πλύσιμο για το μπρόκολο μην αρκεστείτε μόνο στο νερό. Προτιμήστε να το μουλιάσετε καλά μέσα σε ένα μπολ με κρύο νερό όπου έχετε ρίξει μια κουταλιά αλεύρι και λίγο αλάτι. Αφήστε το μπρόκολο να μουλιάσει στο νερό για 5-10 λεπτά.

Δείτε το βίντεο:

SHARE