σπήλαιο Δρογκαράτης
Φωτογραφία: Shutterstock
ΣΠΗΛΑΙΟ ΔΡΟΓΚΑΡΑΤΗΣ

Δρογκαράτη: Το σπήλαιο στην Κεφαλλονιά που προκαλεί δέος με την ομορφιά του -Φιλοξενεί συναυλίες


Ένα επιβλητικό σπήλαιοανακαλύφθηκε πριν περίπου 300 χρόνια στα Χαλιωτάτα της Κεφαλλονιάς, κοντά στην Σάμη.

Αυτό το απίστευτης ομορφιάς θαύμα της φύσης υπολογίζεται ότι είναι 150 εκατ. ετών και ένας ισχυρός σεισμός ήταν αυτός που το έφερε στο φως. Με αυτόν τον τρόπο, δημιουργήθηκε ένα άνοιγμα στην οροφή του από όπου ανακαλύφθηκε και η είσοδός του.

Το σπήλαιο είναι ανοιχτό για το κοινό από το 1963 και από τότε το επισκέπτεται χιλιάδες κόσμος για να απολαύσει την ασυναγώνιστή ομορφιά του.

Το σπήλαιο βρίσκεται σε 95 μέτρα βάθος ενώ δεν ξεπερνά τα 100 μέτρα. Χωρίζεται σε δύο δωμάτια, το Βασιλικό Μπαλκόνι, στο εσωτερικό του οποίου κρέμονται ημιδιάφανοι σταλακτίτες και το Δωμάτιο της Αποθέωσης, ένα φυσικό αμφιθέατρο, με θολωτή οροφή με ύψος 20 μέτρα.

Γεωλογικά, το σπήλαιο Δρογκαράτης κατατάσσεται στα πιο αξιόλογα επί ελληνικού εδάφους: Σταλακτίτες και σταλαγμίτες ηλικίας πάνω από εκατό εκατομμυρίων ετών, ενώ η θερμοκρασία δεν ξεπερνά τους 18 βαθμούς Κελσίου.

Σπήλαιο Δρογκαράτη
Φωτογραφία: Shutterstock

Το πιο εντυπωσιακό είναι ότι ακόμη σχηματίζονται νέοι σταλακτίτες. Οι επιβλητικοί βράχοι έχουν διάφορα σχήματα, μορφές και μεγέθη που μοιάζουν με γλυπτά ενώ το σπήλαιο διαθέτει μια μοναδική ακουστική.

Μάλιστα, είναι το μοναδικό σπήλαιο στην Ελλάδα όπου διοργανώνονται συναυλίες. Ανά τακτά χρονικά διαστήματα το σπήλαιο μεταμορφώνεσαι σε συναυλιακή αίθουσα που χωρά να φιλοξενήσει περίπου 500 άτομα.

Σπήλαιο Δρογκαράτη
Φωτογραφία: Shutterstock

Η κεντρική του αίθουσα είναι αρκετά μεγάλη με διαστάσεις 65×45 μέτρα.

Έχει ειδικά διαμορφωμένα σκαλοπάτια που κατεβαίνεις με προσοχή λόγω της αυξημένης υγρασίας που υπάρχει στον χώρο.

Σπήλαιο Δρογκαράτη
Φωτογραφία: Shutterstock

Ο συνδυασμός του γλυκού, απόκοσμου φωτισμού και της μουσικής είναι μαγευτικός, και η ατμόσφαιρα μυστηριακή που σε μεταφέρει σε άλλη εποχή. Το πανέμορφο τοπίο είναι από τα must visit στο νησί του Ιονίου.





SHARE