παγωτό καφέ
Φωτογραφία: Shutterstock
ΣΥΝΤΑΓΗ

Σπιτικό παγωτό καφέ με 4 υλικά: Δροσερό και λαχταριστό, ιδανικό για τον καύσωνα


Η θερμοκρασία δεν λέει να πέσει και η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική. Χρειαζόμαστε κάτι να μας ανανεώσει και να μας δροσίσει.

Μιας και δεν μπορούμε και δεν θέλουμε να φάμε κάτι που να μας βαρύνει και να μας φουσκώσει, ένα παγωτό είναι η καλύτερη ιδέα.

Είναι δροσερό, ελαφρύ και γευστικό. Το σπιτικό παγωτό είναι πάντα καλύτερο.

Ψάχνοντας για την ιδανική συνταγή, βρήκαμε μια απίθανη συνταγή του Τάσου Αντωνίου (aka Μαμά Πεινάω) για παγωτό καφέ με μόλις 4 υλικά.

Έχει γεύση καφέ και βελούδινη γεύση και υφή. Η συνταγή είναι πολύ απλή και γίνεται πανεύκολα.

Σημείωσε τι θα χρειαστείς για να το φτιάξεις:

ΥΛΙΚΑ

  • 2 κ.σ. στιγμιαίος καφές
  • 2 κ.σ. νερό
  • 500 γρ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
  • 150 γρ. ζαχαρούχο γάλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε μπολ διαλύουμε τον στιγμιαίο καφέ με το νερό. Αναμειγνύουμε τον διαλυμένο καφέ με το ζαχαρούχο γάλα μέχρι να έχουμε μια ομοιογενή κρέμα.
  • Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σφιχτή σαντιγί. Προσθέτουμε το μείγμα καφέ και χτυπάμε ξανά να ενωθούν τα υλικά.
  • Μεταφέρουμε το παγωτό σε δοχείο αποθήκευσης τροφίμων και το κλείνουμε με καπάκι. Βάζουμε το παγωτό στην κατάψυξη για 6-8 ώρες πριν το σερβίρουμε.

Έτοιμο! Καλή απόλαυση!

Η συνταγή είναι από το mamapeinao.gr





SHARE