Τζορτζ Λόιντ
Φωτογραφία: AP Images
29|05|2020 11:51
SHARE
MINEAPOLIS

Αστέρες του Χόλιγουντ και αθλητές στηρίζουν τους διαδηλωτές της Μινεάπολις


Οι διαδηλώσεις και οι ταραχές στη Μινεάπολις συνεχίζονται για δεύτερη ημέρα μετά τον άδικο φόνο του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ από αστυνομικό, με τις τοπικές αρχές να ζητούν να κατεβεί η εθνοφρουρά στους δρόμους, καθώς η κατάσταση έχει ξεφύγει από τον έλεγχο. Δεκάδες κτίρια έχουν παραδοθεί στις φλόγες, ενώ πολλά καταστήματα λεηλατήθηκαν, γεγονός που οδήγησε σε συλλήψεις αρκετών διαδηλωτών.

Η κοινή γνώμη συγκλονισμένη παρακολουθεί τα γεγονότα, όπως και πολλοί διάσημοι αστέρες τους Χόλιγουντ που έχουν εκφράσει τον αποτροπιασμό τους για τη συμπεριφορά του αστυνομικού αλλά και τη συμπαράστασή τους στους διαδηλωτές.

Ανάμεσα στα ονόματα που έχουν προσφέρει χρήματα για την ίδρυση μιας οργάνωσης που θα βοηθήσει τους οικονομικά ασθενέστερους από τους συλληφθέντες να πληρώσουν την εγγύηση προκειμένου να αφεθούν ελεύθεροι, είναι ο Seth Rogen, ο Steve Carell και ο Ben Schwartz. Μάλιστα οι ίδιοι με ποστ τους καλούν τους ακόλουθους στο Twitter να συνεισφέρουν, δωρίζοντας πενήντα δολάρια για αυτό τον σκοπό.

https://www.youtube.com/watch?v=3QQEJ63MUV8

Επιπλέον πολλοί celebrities όπως ο John Boyega, ή η Beyonce, αλλά και ο Δήμαρχος της Μινεάπολις Jacob Frey έχουν διατυπώσει δημόσια την οργή τους για τον θάνατο του Φλόιντ και ζητούν την δίωξη και τη σύλληψη του αστυνομικού.SHARE