Η Μπάρμπρα Στρέιζαντ για το T Magazine
Φωτογραφία: T Magazine
LIVING LEGENDS

Θρυλικές ντίβες: Μπάρμπρα Στρέιζαντ, Ντόλι Πάρτον και Πάτι ΛαΜπελ σε μια iconic φωτογράφιση


Μπάρμπρα Στρέιζαντ, Ντόλι Πάρτον και Πάτι ΛαΜπελ: Τρεις ζωντανοί θρύλοι της μουσικής, τρεις απόλυτες ντίβες του παγκόσμιου πενταγράμμου.

Αποτελούν πρότυπο για κάθε νέο μουσικό, ενώ με το στιλ και την προσωπικότητά τους έχουν καταφέρει να καθιερωθούν σε αληθινά είδωλα. Ο λόγος για τις Μπάρμπρα Στρέιζαντ, Ντόλι Πάρτον και Πάτι ΛαΜπελ, οι οποίες κοσμούν το εξώφυλλο του εορταστικού τεύχους του T Magazine.

Η αρχισυντάκτρια του περιοδικού και βραβευμένη συγγραφέας Hanya Yanagihara (σ.σ. αν δεν έχετε διαβάσει το «Λίγη Ζωή» κάντε το άμεσα) χαρακτήρισε τις τρεις κυρίες συνώνυμο ενός διαφορετικού είδους μουσικής η κάθε μία: η Στρέιζαντ του Broadway, η Πάρτον της country και η ΛαΜπελ της soul.

Η Ντόλι Πάρτον (η οποία, στο ομώνυμο τραγούδι παρακαλούσε την «Τζολίν» να μην κλέψει τον καλό της, σίγουρη ότι δεν μπορούσε να τη συναγωνιστεί σε ομορφιά) πρόσφατα κυκλοφόρησε τη βιογραφία της «Dolly Parton, Songteller: My Life in Lyrics», μέσα στην οποία μας ταξιδεύει στην 60 ετών καριέρα της. Η 74χρονη σήμερα εμβληματική τραγουδίστρια στη συνέντευξή της για το περιοδικό είπε ότι δεν σκοπεύει να αποσυρθεί ποτέ, παρά μόνο για λόγους υγείας -δικούς της ή του συζύγου της.

Από την άλλη, η Μπάρμπρα Στρέιζαντ (η Κέιτι από τα «Καλύτερά μας χρόνια» και το «Αστείο Κορίτσι» που μας ταξίδευε στις όμορφες αναμνήσεις μέσα από το εμβληματικό «Memories») μετρά επίσης σχεδόν έξι δεκαετίες καριέρας και έχει κερδίσει δύο Όσκαρ και κάμποσα ακόμα διεθνή βραβεία, ενώ έχει υπάρξει 42 υποψήφια για Grammy! Ένα φαινόμενο του 20ού αιώνα, με εκατομμύρια φανατικούς θαυμαστές σε όλον τον κόσμο.

Η Μπάρμπρα Στρέιζαντ για το T magazine
T Magazine

Last but not least, η μυθική Πάτι ΛαΜπελ, 76 ετών σήμερα, η οποία είναι γνωστή ως «Νονά της Soul» για τη σπουδαία συμβολή της στη μουσική βιομηχανία κατά την 60 ετών πορεία της.

Έχει πουλήσει πάνω από 50 εκατομμύρια δίσκους παγκοσμίως, με εμφανίσεις στον κινηματογράφο και το θέατρο.

SHARE