Η δημοσιογράφος Ρένα Κουβελιώτη
Η δημοσιογράφος Ρένα Κουβελιώτη αντιμετωπίζει ένα πρόβλημα υγείας/Φωτογραφία: Rena Kouvelioti/facebook
ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ ΤΗΣ

Ρένα Κουβελιώτη: Συγκίνηση για τη δημοσιογράφο του Alpha που μέρα με τη μέρα χάνει τη μνήμη της


Συγκινεί με την περιπέτεια της υγείας της και τη μάχη της με τη συρρίκνωση εγκεφάλου η δημοσιογράφος Ρένα Κουβελιώτη, η οποία καταγράφει σε βιβλίο τις αγωνίες της.

Η δημοσιογράφος του Alpha που έγραψε βιβλίο με τίτλο «Θα μ' αγαπάς όταν δεν θα σε θυμάμαι», σημειώνει για τη συρρίκνωση εγκεφάλου που είναι το πρόδρομο στάδιο της άνοιας τα εξής: «Αν ήμουν μόνη στη ζωή μπορεί και να μη με ένοιαζε, τώρα όμως…».

Όπως εξηγεί η ίδια όλα ξεκίνησαν το 2015, όταν παρουσιάστηκαν κάποια κενά μνήμης. «Τα blackout άρχισαν να κυριαρχούν την καθημερινότητά μου. Στη δουλειά με πείραζαν συνάδελφοι όταν ξεχνούσα τα ρεπό μου, ονόματα συνεντευξιαζόμενος και συνεργατών. Τα χρωματιστά αυτοκόλλητα σημειώματα έγιναν ο καλύτερος σύμμαχος μου: Μην ξεχάσω να πληρώσω τη ΔΕΗ, τσακ κόλλημα στην ατζέντα, που πάλευε να μη σκάσει από το χαρτάκια. Μην ξεχάσω να απλώσω τα ρούχα, τσακ κόλλημα στον καθρέφτη του μπάνιου. Μην ξεχάσω να αγοράσω γάλα όταν σχολάσω, τσακ κόλλημα στον υπολογιστή του γραφείου. Λίστες υποχρεώσεων παντού. Κόκκινα λαχανί πορτοκαλί και κίτρινα χαρτάκια έγιναν βήματα της ζωής μου», σημειώνει χαρακτηριστικά η δημοσιογράφος, μιλώντας στην «Καθημερινή».

Η Ρένα Κουβελιώτη παραδέχεται ότι το βιβλίο αποφάσισε να το γράψει για τα δύο παιδιά της, τον 15χρονο γιο της και τη 10χρονη κόρη της. «Δεν πεθαίνει το σώμα μου, πεθαίνει όμως το μυαλό μου, σιγά, σιγά. Τί αξία έχει η ζωή χωρίς μνήμη; Θα τα ξεχάσω όλα μαζί ή σταδιακά; Δηλαδή θα ξεχάσω ποια είμαι; Τί έχω; Τί θέλω; Τα όνειρά μου; Θα ξεχάσω τα παιδιά μου; Απόγνωση, αγωνία, φόβος και μάχη με το χρόνο. Θα μπορέσω να τους μάθω τη ζωή; Τί να προσέξουν. Τί να αποφύγουν. Να μην να επαναλάβουν τα δικά μου λάθη. Θα προλάβω; Τί περιθώρια έχω; Και τί να τους πω; Επειδή σε λίγο δεν θα σας θυμάμαι πάρτε αυτές τις οδηγίες για τη ζωή σας; Να τα αφήσω σαν Διαθήκη; Μία πολύτιμη Διαθήκη είναι αυτό το βιβλίο», τονίζει η ίδια στην «Καθημερινή».

Στο προφίλ της στο Facebook, η δημοσιογράφος σημειώνει: «Ξέρετε δεν θέλω να μείνετε στον ιατρικό μου φάκελο, αυτός λίγους ενδιαφέρει, αλλά στην δυναμική της αγάπης... του αγώνα της κάθε μάνας που παλεύει μόνη της... πάντα όλες οι μανούλες βιάζονται να προλάβουν να συμβουλέψουν τα παιδιά τους... να τους μάθουν αρχικά γράμματα και μετά έναν αξιακό κώδικα... Κάποιες έχουμε τους λόγους μας να βιαζόμαστε λίγο περισσότερο... Με μπούσουλα τα 24 γράμματα του αλφάβητου επιχειρώ κι εγώ. Α όπως αλήθεια όπως αγάπη... Β όπως βόλεμα όπως βία Γ όπως γενναιότητα όπως γέννηση όπως γενναιοδωρία ...Εύχομαι να αισθανθείτε... τα πραγματικά μηνύματα του βιβλίου μου... είναι οι αλήθειες μου και είμαι σίγουρη πως πολλές μάνες.. πολλά παιδιά χωρισμένων γονιών.... πολλές εργαζόμενες θα συναντήσετε εσάς στις σελίδες του...Και επειδή κάποιοι έχετε ανησυχήσει για μένα θέλω να σας διαβεβαιώσω πως ακόμα κ αν σωπάσει κάποτε - μετά από πολλά χρόνια- η μνήμη μου η ψυχή μου καθότι μεγάλη αλήτισσα θα δηλώνει κάθε μέρα παρούσα!».

«Όταν παθαίνω κρίση ξεχνάω και ποια είμαι για λίγα λεπτά»

Στο Νίκο Μάνεση βρέθηκε σήμερα καλεσμένη η Ρένα Κουβελιώτη, μετά την αποκάλυψη για τη ασθένεια που αντιμετωπίζει. «Γενικά ξεχνάω κάποια πράγματα. Έχω όμως κάποιες κρίσεις και για λίγα λεπτά δεν θυμάμαι καν ποια είμαι. Αλλά σε λίγο περνάει» σημείωσε η δημοσιογράφος και συμπλήρωσε: «Το έμαθα από το 2015. Το πρόβλημα προέκυψε μετά την κηδεία του Βαγγέλη Γιακουμάκη. Είχα ένα λιποθυμικό επεισόδιο, πήγα στο νοσοκομείο μου έκαναν αξονική και τα έχασαν γιατί είδαν έναν εγκέφαλο που ανήκε σε μια γυναίκα μεγαλύτερη από μένα».

SHARE