Όπρα Γουίνφρει
Όπρα Γουίνφρει /Φωτογραφία: AP
ΟΠΡΑ ΓΟΥΙΝΦΡΕΪ

Συγκλονίζει η Όπρα Γουίνφρεϊ: «Από τα 9 έως τα 12 με βίαζε ο ξάδελφός μου»


Σε μια συγκλονιστική αποκάλυψη προχώρησε η Όπρα Γουίνφρεϊ.

Η Αμερικανίδα δημοσιογράφος και παραγωγός μίλησε στο πρώτο επεισόδιο της νέας σειράς του AppleTV +, «The Me You Can't See» για τον βιασμό που είχε υποστεί επί χρόνια από το ξάδελφό της σε μικρή ηλικία.

Η ιστορία του βιασμού της ήταν ήδη γνωστή ωστόσο η 67χρονη παρουσιάστρια, δεν είχε αποκαλύψει περισσότερες λεπτομέρειες.

Η 67χρονη δεν κατάφερε να κρύψει τα δάκρυά της καθώς επανάφερε στο μυαλό της την φρικιαστική εμπειρία που της άλλαξε τη ζωή.

«Στα 9 και 10 και 11 και 12 ετών, βιάστηκα από τον 19χρονο ξάδελφό μου. Δεν ήξερα τι ήταν ο βιασμός. Σίγουρα δεν γνώριζα τη λέξη. Δεν είχα ιδέα τι ήταν το σεξ, δεν είχα ιδέα από πού προέρχονταν τα μωρά, ούτε καν ήξερα τι μου συνέβαινε», δήλωσε συγκλονίζοντας.

Αυτή η εμπειρία της έμαθε ότι «ένα κοριτσάκι δεν είναι ασφαλές σε έναν κόσμο γεμάτο άντρες», όπως είπε η ίδια.

Η Όπρα Γουίνφρεϊ μίλησε για πρώτη φορά για την κακοποίησή από συγγενικό της πρόσωπο τον οποίο δεν είχε κατονομάσει δημόσια, το 1986. Η αποκάλυψη - πού ήταν πολύ μπροστά για την εποχή της - έγινε σε ένα επεισόδιο του talk show της, κατά το οποίο ασχολήθηκε με τους επιζώντες παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης και τους κακοποιητές τους.

Τότε, αποκάλυψε ότι είχε κακοποιηθεί σεξουαλικά και από έναν φίλο της μητέρας της, σύμφωνα με το Page Six.

«Για πολύ καιρό, έφερα αυτό το φορτίο μαζί μου και φοβόμουν να το πω σε κάποιον, γιατί νόμιζα ότι ήταν δικό μου λάθος», είχε αναφέρει τότε στους New York Times.

Πριν λίγες ημέρες, και η Lady Gaga αποκάλυψε ότι είναι θύμα βιασμού από μουσικό παραγωγό όταν ήταν 19 ετών.

Τα docuseries της Apple TV, όπου η Όπρα προχώρησε στις αποκαλύψεις, αποτελούν προϊόν της συνεργασίας της με τον πρίγκιπα Χάρι, μέσα από τα οποία γίνονται προσπάθειες ενημέρωσης και αφύπνισης του κοινού, για ζητήματα που αφορούν στην ψυχική υγεία.

SHARE