fbpx Μισέλ Ομπάμα: «Οι άνδρες έκριναν ακόμα και τα οπίσθιά μου -Άλλοι έλεγαν ότι μοιάζω πάντα θυμωμένη» | BOVARY
Η Μισέλ Ομπάμα με μαύρο σακάκι
Η Μισέλ Ομπάμα μίλησε στην Όπρα/ Φωτογραφία: AP Images
SHARE
MODERN WOMEN

Μισέλ Ομπάμα: «Οι άνδρες έκριναν ακόμα και τα οπίσθιά μου -Άλλοι έλεγαν ότι μοιάζω πάντα θυμωμένη»


Την εποχή που τα πρότυπα ομορφιάς (επιτέλους) αλλάζουν, που κάθε σώμα θεωρείται ελκυστικό, που η μόδα συμπεριλαμβάνει κάθε τύπο γυναίκας στις συλλογές της και περισσότερες φωνές ακούγονται και απαιτούν ισότητα, γυναίκες σαν τη Μισέλ Ομπάμα εμπνέουν με τα λόγια και τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζουν τον χρόνο που περνά και το σώμα που μεγαλώνει.

Η Μισέλ Ομπάμα είναι μια από τις πιο αγαπητές Πρώτες Κυρίες που έχουν περάσει ποτέ από τον Λευκό Οίκο. Είδωλο δυναμισμού, πρότυπο για τα νεαρά κορίτσια, style icon, με ενδιαφέρουσα προσωπικότητα και με όραμα για ένα καλύτερο αύριο, μεγάλωσε δύο νεαρές γυναίκες, τη Μάλια και τη Σάσα, 21 και 18 ετών αντίστοιχα. Η ίδια προσπάθησε να τους μάθει να αποδεχτούν τον εαυτό τους και να αγαπήσουν το σώμα τους, να τον προσέχουν και τον φροντίζουν -όχι για να ανταποκριθούν σε οποιοδήποτε καθεστώς ομορφιάς τους επιβάλλεται από την κοινωνία και τα media, αλλά για να μπορούν, όσο μεγαλώνουν, να ανταποκριθούν σε οποιαδήποτε task της απαιτητικής καθημερινότητας.

Η Μισέλ Ομπάμα μάχεται για τα ανθρώπινα δικαιώματα. «Φωνάζει» για την ανάγκη ισότητας των φύλων και την κατάρριψη των ταμπού απέναντι στην LGBTQI+ κοινότητα, ασχολείται με θέματα που αφορούν την υγεία, την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας και φυσικά τη μητρότητα.

Η ίδια συνάντησε την Όπρα Γουίνφρεϊ και μαζί μίλησαν στην εκπομπή της για το τι σημαίνει πραγματικά να είσαι μια σύγχρονη γυναίκα στα 56 σου το 2020, πώς κατάφερε να ξεπεράσει τις ανασφάλειές της και να αγαπήσει τον εαυτό της και τι συμβουλεύει τις κόρες της σχετικά με την εικόνα που έχουν οι ίδιες για τον εαυτό τους.

Oprah & Michelle Obama (EXCLUSIVE): A 2020 Visionary Conversation

Michelle Obama joins Oprah Winfrey for a revealing and candid talk in Brooklyn as part of WW presents Oprah’s 2020 Vision: Your Life in Focus Tour. In front of a live sold-out crowd, the former first lady speaks openly about her life-long mission to inspire young people everywhere, how she’s worked through her own self-doubt to love herself at 56, and what she really thinks about aging gracefully. The New York Times bestselling author holds nothing back as she reveals the new life she’s discovering as an empty nester, why she doesn’t follow her daughters on social media and the truth about making her 27-year marriage work. It’s the authentic and funny can’t-miss conversation of the year. #Oprahs2020VisionTour #wellnessthatworks #oprah #michelleobama WW Now @ww

Posted by WW Now on Wednesday, February 12, 2020

«Οι γυναίκες δε θέλουμε να μιλήσουμε για την ηλικία μας και καμιά φορά προσπαθούμε να μοιάζουμε, όπως μοιάζαμε στα 20! Λυπάμαι που το λέω, αλλά οι άντρες μπορείτε να μοιάζετε όπως θέλετε και κανείς δε σας λέει το αντίθετο. Οι κόρες μου μεγαλώνουν κι έχουν ξεκινήσει να κρίνουν τον εαυτό τους και το σώμα τους. “Δε χωράω στα τζιν που είχα πέρυσι” μου λένε κι εγώ τους απαντώ “Μα είσαι έναν ολόκληρο χρόνο μεγαλύτερη. Γίνεσαι γυναίκα, δεν έχεις πια σώμα κοριτσιού”» τόνισε η Μισέλ Ομπάμα.

Ανατρέχοντας στην εποχή που είχε πρωτοσυστηθεί στο παγκόσμιο στερέωμα ως σύζυγος του Μπαράκ Ομπάμα, υποψήφιος τότε για Προέδρος των Η.Π.Α., υπογράμμισε ότι ανέχτηκε πολλά αρνητικά σχόλια για την εμφάνισή της -γεγονός που την προβλημάτισε ιδιαίτερα. «Ο κόσμος που απέδιδε ένα σωρό χαρακτηρισμούς όταν ο Μπαράκ "έτρεχε" τις καμπάνιες του για Πρόεδρος των Η.Π.Α. Οι άνδρες μιλούσαν ακόμα για το μέγεθος των οπίσθιών μου. Άλλοι μου έλεγαν ότι μοιάζω σαν να είμαι μόνιμα θυμωμένη. Αυτά τα πράγματα, ωστόσο, σε πληγώνουν και σε κάνουν να αναρωτιέσαι τι βλέπει ο κόσμος στην πραγματικότητα όταν σε κοιτάζει. […] Είμαι μια μαύρη γυναίκα στην Αμερική και ξέρεις δε μας θεωρούν πάντα όμορφες. Εμείς έχουμε και αυτό το “φορτίο” στην πλάτη μας, με το οποίο δεν μπορούν όλοι να ταυτιστούν».

Πλέον βρίσκεται σε μια φάση στη ζωή της που έχει αποδεχτεί πλήρως το σώμα της και το έχει αγαπήσει «Προσπαθώ σκληρά να μην κρίνω το σώμα μου. Πρέπει να μάθεις το σώμα σου και τι αντιπροσωπεύει στα 56 σου -γιατί δεν μπορώ να κάνω τα ίδια πράγματα που έκανα στα 36. Δεν είναι το ίδιο σώμα. Είμαστε έμβια όντα, όχι μηχανήματα. Ωστόσο, κι εμείς ξεμένουμε καμιά φορά από βενζίνη. Χρειαζόμαστε καύσιμα. Χρειαζόμαστε τον ήλιο και το φως. Πρέπει να φροντίζουμε τον εαυτό μας. Αν δεν το κάνεις, όσο μεγαλώνεις θα σε εγκαταλείπει -όπως συμβαίνει σε κάθε έμψυχο ον. Και για μένα, το πιο σημαντικό είναι να σιγουρευτώ ότι φροντίζω όσο καλύτερα μπορώ το σώμα που μου έδωσε ο Θεός και ότι θα με βγάλει ασπροπρόσωπη όσο μεγαλώνω».

SHARE