Φυστίκα Αιγίνης
Φυστίκα Αιγίνης/Φωτογραφία: Sarah Chai/Pexels
HEALTHY EATING

Τα φιστίκια Αιγίνης ρίχνουν τη χοληστερόλη και βοηθούν για έναν καλύτερο ύπνο


Αλήθεια σε ποιον δεν αρέσει να τρώει φιστίκια Αιγίνης;

Οι νόστιμοι αυτοί ξηροί καρποί που είναι από τους πιο δημοφιλείς είναι μία καλή επιλογή για την υγεία μας καθώς είναι πλούσιοι σε θρεπτικά συστατικά και με πολλά οφέλη για τον οργανισμό μας.

Αξίζει να σημειώσουμε πως σχεδόν το 90% του λίπους στα φιστίκια είναι καλά λίπη, ενώ αποτελούν μία πολύ καλή πηγή φυτικών ινών και πρωτεϊνών, μειώνοντας την αίσθηση της πείνας δημιουργώντας κορεσμό. Έτσι τα φιστίκια Αιγίνης ως σνακ βοηθούν στην απώλεια βάρους, αν τα καταναλώσετε με μέτρο φυσικά, ιδίως ανάλατα.

Την ίδια ώρα τα φιστίκια Αιγίνης βοηθούν επίσης στη μείωση της χοληστερόλης. Στο πλαίσιο μιας υγιεινής διατροφής, η προσθήκη μιας χούφτας φιστικιών ημερησίως μειώνει την LDL χοληστερόλη και τον κίνδυνο ανάπτυξης σοβαρών καρδιακών προβλημάτων, όπως η στεφανιαία νόσος.

Μελέτες έχουν δείξει ότι όσοι παχύσαρκοι κατανάλωναν συγκεκριμένη ποσότητα φιστικιών κατάφεραν να μειώσουν τα τριγλυκερίδια τους σε αντίθεση με εκείνους που επέλεγαν μια άλλη τροφή με τις ίδιες θερμίδες.

Τα φιστίκια Αιγίνης ρίχνουν τη χοληστερόλη και βοηθούν για ένα καλύτερο ύπνο

Τα φιστίκια Αιγίνης είναι επίσης μια φυσική πηγή μελατονίνης, μιας ορμόνης που βοηθά στη ρύθμιση των κύκλων ύπνου-εγρήγορσης. Η μελατονίνη δίνει το σήμα στο σώμα ότι είναι ώρα για ύπνο και η κατανάλωση φιστικιών πριν τον ύπνο μπορεί να σας βοηθήσει να κοιμηθείτε πιο γρήγορα και πιο ήσυχα.

Μεταξύ όλων των ξηρών καρπών, τα φιστίκια Αιγίνης έχουν την υψηλότερη ποσότητα μελατονίνης και γι' αυτό είναι τα καλύτερα για υγιή ύπνο. Η μελατονίνη μάς βοηθά να κοιμόμαστε περισσότερο και να κοιμόμαστε πιο γρήγορα. Βελτιώνει επίσης την ποιότητα του ύπνου μας που είναι σημαντική για την ψυχική υγεία μας.

Επομένως όσοι από εσάς αγωνίζεστε να κοιμηθείτε καλά, οι γιατροί προτείνουν να φάτε μια χούφτα φιστίκια Αιγίνης 1 ώρα πριν από τον ύπνο αντί να πίνετε χάπια μαγνησίου και μελατονίνης.

SHARE