Πετσέτα
Φωτογραφία: Yan Krukau/Pexels
HOME TIPS

Τα μυστικά της Μάρθα Στιούαρτ για να έχεις πάντα μαλακές και αφράτες πετσέτες


Ως home guru, η Μάρθα Στιούαρτ έχει την λύση για να έχουμε πάντα μαλακές και αφράτες πετσέτες.

Το όνομά της είναι συνδεδεμένο με την οργάνωση του σπιτιού. H Μάρθα Στιούαρτ είναι η γυναίκα που έμαθε στους Αμερικανούς πώς να μαγειρεύουν, να περιποιούνται τον κήπο τους και να κάνουν τη ζωή τους πιο εύκολη όσον αφορά το νοικοκυριό. Εχει πάντα τις πιο χρήσιμες συμβουλές όσον αφορά το σπίτι και για αυτό την ανακήρυξαν την απόλυτη «νοικοκυρά» της Αμερικής στα 90s.

Μια πρόσφατη ανάρτηση της Μάρθα Στιούαρτ στο Instagram αφορά τις πετσέτες και πώς μπορούμε με μερικά απλά βήματα να τις διατηρούμε φρέσκες και μαλακές. Ολοι γνωρίζουμε πως οι κάποτε απαλές πετσέτες που αγοράσαμε από κάποιο μαγαζί, ξεραίνονται και σκληραίνουν από την πολλή χρήση και τα συχνά πλυσίματα.

Τι κάνουμε λοιπόν ώστε να διατηρήσουν αυτή την μαλακή υφή; Η Μάρθα Στιούαρτ με ένα βίντεο δίνει και πάλι την λύση.

Τα μυστικά της Μάρθα Στιούαρτ για να έχεις πάντα μαλακές και αφράτες πετσέτες
Φωτογραφία: Dom J/Pexels

Τα μυστικά της Μάρθα Στιούαρτ για να έχεις πάντα μαλακές και αφράτες πετσέτες

Επειδή δεν υπάρχει πιο όμορφο πράγμα από το να βγαίνεις από το μπάνιο σου και να τυλίγεσαι με μία αφράτη και μαλακή πετσέτα, η Μάρθα Στιούαρτ αποκαλύπτει στο Instagram τον τρόπο για να το πετύχουμε όταν την πλένουμε στο πλυντήριο.

Αρχικά, προτείνει πάντα να πλένουμε τις πετσέτες όταν τις αγοράζουμε για να «ανοίξουν» οι ίνες. Στη συνέχεια, να τοποθετούμε μισό ποτήρι λευκό ξύδι στο ξέβγαλμα. Αποφύγετε εντελώς το μαλακτικό γιατί αφήνει υπολείμματα στις πετσέτες, τις σκληραίνει και, σταδιακά, μειώνει την απορροφητικότητά τους.

Καλό είναι οι πετσέτες να μην είναι πολλές μέσα στο πληντήυρι ώστε να μη βαραίνει ο κάδος και να τις πλένετε μόνες τους, χωρίς άλλα ρούχα. Επίσης, να πλένετε τις πετσέτες μετά από την τρίτη ή και τέταρτη χρήση. Φροντίστε να ακολουθείτε πάντα τις οδηγίες που έχουν οι ετικέτες στις πετσέτες σας.

Μετά από κάθε πλύση, να τινάζετε δυνατά τις πετσέτες σας και μην τις βάζετε ποτέ στην ντουλάπα αν δεν είναι εντελώς στεγνές. Είναι πολύ σημαντικό το καλό στέγνωμα πριν το μάζεμα.

Δείτε το βίντεο:

SHARE