Πριγκίπισσα Σαρλίν και πρίγκιπας Αλβέρτος
Πριγκίπισσα Σαρλίν και πρίγκιπας Αλβέρτος/ Φωτογραφία: AP Images
10|12|2023 15:11
SHARE
ΜΟΝΑΚΟ

Τα πριγκιπόπουλα του Μονακό κλείνουν τα 9 -Η φωτογραφία των διδύμων που δημοσίευσε το Παλάτι


Ο πρίγκιπας Αλβέρτος και η πριγκίπισσα Σαρλίν του Μονακό έχουν έναν πολύ ιδιαίτερο λόγο για να γιορτάζουν σήμερα, αφού τα δίδυμα παιδιά τους γίνονται εννέα ετών.

Η πριγκίπισσα Gabriella Thérèse Marie και ο πρίγκιπας Jacques Honoré Rainier γεννήθηκαν στις 10 Δεκεμβρίου 2014 με καισαρική τομή στο νοσοκομείο Princess Grace του Μονακό.

Εκφράζοντας τη χαρά της, η Σαρλίν είχε δηλώσει τότε ότι είναι «τρελά ερωτευμένη» με τα «μαγικά» δίδυμα. «Αυτό που μπορώ να σας πω είναι ότι είναι και οι δύο πολύ δραστήρια και πολύ εκφραστικά», δήλωσε σε περιοδικό. «Είναι πανέμορφα, αξιολάτρευτα».

Μάλιστα, δεν δίστασε τότε να αναφερθεί και στην υγεία των μωρών, λέγοντας ότι ανησυχούσε, γιατί γεννήθηκαν δύο εβδομάδες νωρίτερα από το αναμενόμενο. «Χάρηκα όταν άκουσα τα πρώτα τους κλάματα», είπε. «Προφανώς ήμουν συγκλονισμένη, γεμάτη από συναισθήματα. Κάθε δευτερόλεπτο μαζί τους είναι μαγικό. Ανυπομονώ να περάσω περισσότερο χρόνο μαζί τους.

Η Γκαμπριέλα γεννήθηκε πρώτη στις 5.04 μ.μ., ενώ ο δίδυμος αδελφός της ακολούθησε δύο λεπτά αργότερα, όπως επιβεβαίωσε ανακοίνωση του παλατιού.

Ωστόσο, αν και ο Ζακ είναι λίγα λεπτά νεότερος από τη δίδυμη αδελφή του, στο Μονακό εξακολουθεί να ισχύει το προγεννητικό δικαίωμα των ανδρών, που σημαίνει ότι ο μεγαλύτερος γιος κληρονομεί τον θρόνο.

Η γέννησή τους γιορτάστηκαν με 21 κανονιοβολισμούς ο καθένας, 15 λεπτά ηχούσαν οι καμπάνες εκκλησιών, ενώ ακούστηκαν και κόρνες πλοίων.

Με αφορμή λοιπόν τα γενέθλιά του, ο επίσημος λογαριασμός του Παλατιού στο Μονακό στα social media δημοσίευσε μια νέα φωτογραφία των διδύμων. Ο Ζακ φορά την παραδοσιακή, επίσημη στρατιωτική στολή των Μονεγάσκων, ενώ η Γκαπριέλα ένα μπλε παλτό, ασορτί τραγιάσκα και δερμάτινα γάντια.

Δείτε τη φωτογραφία των διδύμων του Μονακό:

SHARE