Ιταλός τενόρος τραγουδά από το μπαλκόνι του
Ο Ιταλός τενόρος που έγινε vrial/ Φωτογραφία: Facebook/ Maurizio Marchini
VIRAL

Ιταλός τενόρος τραγουδά «Vincerò» από το μπαλκόνι του στη Φλωρεντία -Το συγκλονιστικό βίντεο που έγινε viral


Συγκλονίζοντας με την καθηλωτική φωνή του, ο διάσημος Ιταλός τενόρος Μαουρίτσιο Μαρκίνι τραγούδησε την εμβληματική άρια «Nessun Dorma», στέλνοντας αισιόδοξο μήνυμα σε όλη τη χώρα ότι, η νίκη κατά της εξάπλωσης της πανδημίας είναι σίγουρη! Το βίντεο έγινε αμέσως viral.

Η καραντίνα στη γειτονική χώρα συνεχίζεται και οι Ιταλοί είναι κλεισμένοι στο σπίτι τους, περιμένοντας να σταματήσει η εξάπλωση του κορωνοϊού. Θέλοντας να στείλει το δικό του μήνυμα αισιοδοξίας και να ανεβάσει το ηθικό των συμπατριωτών του, ο διάσημος τενόρος Μαουρίτσιο Μαρκίνι, ο οποίος ζει στη Φλωρεντία, βγήκε στο μπαλκόνι και τραγούδησε το «Nessun Dorma» του Puccini, την εμβληματική άρια που τελειώνει με τον πασίγνωστο στίχο «Vincero». Ένα μήνυμα αισιοδοξίας προς όλους τους Ιταλούς.

Το βίντεο κάνει πια τον γύρο του διαδικτύου, έχοντας συγκεντρώσει πάνω από 30 χιλιάδες like και αμέτρητα σχόλια και κοινοποιήσεις.

Παγκόσμια μέσα όπως ο Indepedent είδαν το viral βίντεο και έγραψαν για τον ταλαντούχο τενόρο, ο οποίος κάθε μέρα πλέον βγαίνει στο μπαλκόνι του και χαρίζει στη Φλωρεντία εξαιρετικές ερμηνείες των πιο γνωστών κομματιών της όπερας, όπως το «La donna e’ mobile» και το «Caruso» του Λούτσο Ντάλα. Μάλιστα, το BBC πήρε συνέντευξη από τον Μαρκίνι, ο οποίος τόνισε ότι το συναίσθημα να τραγουδάς για ολόκληρη την πόλη για ένα τόσο σημαντικό στόχο ήταν μοναδικό.

Στόχος του ήταν να φέρει λίγη χαρά σε αυτήν τη σκοτεινή περίοδο που περνά ολόκληρος ο κόσμος και σίγουρα τα κατάφερε, έστω και για λίγο.

SHARE