Είσαι από αυτούς που έχεις πάντα αυγά στο ψυγείο και ήρθε η στιγμή να μαγειρέψεις. Τι καλό θα φτιάξεις;
Εμείς σου έχουμε 3 απίθανες συνταγές που είναι ό,τι πρέπει για το καλοκαίρι. Τα αυγά είναι θρεπτικά, χορταστικά, πεντανόστιμα και είναι ο καλύτερος φίλος όσων δεν ξέρουν ή δεν θέλουν να μαγειρεύουν. Mάλιστα ο αγαπημένος σεφ Anthony Bourdain τα είχε αποκαλέσει «τέλεια τροφή».
Τα αυγά είναι ιδιαίτερα νόστιμα και μπορούν να χρησιμοποιηθούν με πάρα πολλούς τρόπους στη μαγειρική και σε δεκάδες συνταγές. Αν μια μέρα δεν έχεις μαγειρέψει τίποτα, η λύση είναι μία: να μαζέψεις όσα αυγά έχεις στο ψυγείο και να φτιάξεις κάτι εύκολο, γρήγορο, ελαφρύ και κυρίως πεντανόστιμο. Εμείς βρήκαμε 3 εύκολες συνταγές που μπορείς να δοκιμάσεις:
Ιταλική φριτάτα φούρνου με σπανάκι και ρικότα
Η φριτάτα είναι μία από τις πιο λαχταριστές ιταλικές συνταγές βασισμένη στα αυγά. Θυμίζει πολύ την κλασική ομελέτα αλλά είναι αφράτη, ζουμερή και μεγαλύτερη σε πάχος. Είναι ιδανική για κάθε ώρα της ημέρας, από το πρωί μέχρι το βράδυ. Γίνεται και στο φούρνο, αλλά και στο τηγάνι και ως «γέμιση» έχει λαχανικά, μανιτάρια, τυριά και ό,τι άλλο θέλεις. Όταν φτιάχνουμε φριτάτα φούρνου, τα κομμάτια έχουν σχεδόν μέγεθος πίτας. Είναι πεντανόστιμη και καθόλου δύσκολη.