Τριαντάφυλλα
Φωτογραφία: Pixabay
ROSES

Τι συμβολίζει κάθε χρώμα στα τριαντάφυλλα


Τα τριαντάφυλλα έχουν την τιμητική τους την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου.

Ο βασιλιάς της ημέρας των ερωτευμένων είναι το κόκκινο τριαντάφυλλο που συμβολίζει την αγάπη και το πάθος. Τα κόκκινα τριαντάφυλλα είναι ένα από τα παγκόσμια σύμβολα της αληθινής αγάπης και της ρομαντικής διάθεσης.

Υπάρχουν όμως και αυτοί που θέλουν να ξεφύγουν από τα τετριμμένα και να προσφέρουν στον αγαπημένο τους ένα διαφορετικό χρώμα τριαντάφυλλου. Συνήθως οι νεότεροι σε ηλικία προτιμούν τα μπορντό τριαντάφυλλα, τα οποία συμβολίζουν την αγάπη και τον έρωτα. Αυτή η βαθιά κόκκινη απόχρωση αντιπροσωπεύει την ομορφιά του παραλήπτη και είναι το τέλειο τονωτικό αυτοπεποίθησης.

Οσο για τα ροζ τριαντάφυλλα, συμβολίζουν αγάπη, ευγνωμοσύνη και την εκτίμηση. Τα τριαντάφυλλα σε απαλό ροζ χρώμα συνδέονται με την ευγένεια, την κομψότητα και τον θαυμασμό και μπορούν να προσφερθούν για να εκφράσουν τη συμπόνια και τρυφερά συναισθήματα.


Φωτογραφία: Valeriia Miller/Pexels

Τα λευκά τριαντάφυλλα συμβολίζουν την αγνότητα και την αθωότητα. Εχουν ονομαστεί και ως «λουλούδι του φωτός» και η κομψότητά τους συμβολίζει την ευγένεια των συναισθημάτων σας. Συντροφεύουν ιδανικά μια νύφη γιατί συνδέονται επίσης με μία καινούρια αρχη.

Στη συνέχεια έχουμε το απαλό ροδακινί χρώμα στα τριαντάφυλλα που είναι ενδεικτικό χαρακτηριστικό των ντροπαλών ανθρώπων και γι’ αυτό τον λόγο η σημασία του είναι η σεμνότητα, η ευαισθησία και η αγνότητα. Επίσης χρησιμοποιείται ως δείγμα επισφράγισης μια συμφωνίας.

Φωτογραφία: Pixabay

Τα κίτρινα τριαντάφυλλα συμβολίζουν τη φιλία, την χαρά και την ανάρρωση. Είναι το τέλειο δώρο να το προσφέρει κανείς στον καλύτερό του φίλο. Είναι το μόνο χρώμα τριαντάφυλλων που δεν εκφράζει τον ρομαντισμό και τον έρωτα.

Τέλος το πορτοκαλί χρώμα στα τριαντάφυλλα εκφράζει έντονη επιθυμία και περηφάνια για αυτόν που τα προσφέρει. Προσφέρονται σαν μια έκφραση ενθουσιασμού ή ένα δώρο για να πει κανείς «είμαι περήφανος για σένα» και να το δείξει εμπράκτως.

SHARE