τιμοτέ σαλαμέ
Ο Τιμοτέ Σαλαμέ για τη βρετανική Vogue/ Φωτογραφία: British Vogue
15|09|2022 17:46
SHARE
JUST CHALAMET

Ο Τιμοτέ Σαλαμέ είναι το πρώτο ανδρικό εξώφυλλο στην ιστορία της βρετανικής Vogue


Ο Τιμοτέ Σαλαμέ είναι ο πρώτος άνδρας στην ιστορία της βρετανικής Vogue που φωτογραφίζεται μόνος για το εξώφυλλό της.

Αντισυμβατικός, γοητευτικός με τον δικό του, μοναδικό τρόπο, απίστευτα ταλαντούχος, με μια φιλμογραφία που ξεχωρίζει -ο ίδιος έχει δηλώσει ότι προτιμά να δουλεύει με σπουδαίους σκηνοθέτες, παρά να αναλαμβάνει μεγάλους ρόλους- ο Τιμοτέ Σαλαμέ, πέρα από τις ταινίες του, έχει γίνει γνωστός και για το εκπληκτικό στιλ του.

Πρόσφατα εμφανίστηκε στη Βενετία με ένα εξώπλατο τοπ του Haider Ackermann και έγινε κυριολεκτικά viral, ενώ όλοι μιλούν για έναν άνδρα σταρ που καταρρίπτει τους κανόνες της μόδας περί φύλου και ντύνεται ακριβώς όπως θέλει -βλ. Χάρι Στάιλς.

Ο Έντουαρντ Ένινφουλ, λοιπόν, αρχισυντάκτης της βρετανικής Vogue, ο οποίος έφερε το περιοδικό σε μια νέα περίοδο δόξας μόλις ανέλαβε τα ηνία του, επέλεξε τον νεαρό και χαρισματικό ηθοποιό ως τον πρώτο άνδρα που κοσμεί το εξώφυλλο της έκδοσης, στα πάνω από 100 χρόνια κυκλοφορίας.

Σε μια υπέροχη και ιδιαίτερη φωτογράφιση -όπως άλλωστε ταιριάζει στην ιδιοσυγκρασία και την αισθητική του- ο Τιμοτέ Σαλαμέ στέκεται με άνεση στον φακό του Steven Meisel και το αποτέλεσμα σίγουρα δεν απογοητεύει. Με σύνολα που θυμίζουν τον «Ψαλιδοχέρη», στιλ που παραπέμπει στη βρετανική punk και το biker outfit, ο 26χρονος σταρ φωτογραφίζεται για ένα εξώφυλλο που ο ίδιος ο Ένινφουλ χαρακτηρίζει ορόσημο.

SHARE