Ελένη Ανουσάκη
NDP photo agency
14|03|2022 12:11
SHARE
ΕΛΕΝΗ ΑΝΟΥΣΑΚΗ

Ελένη Ανουσάκη: Το «τόπλες» φόρεμα που σκανδάλισε τη δεκαετία του ‘60


Η εμφάνιση της Ελένης Ανουσάκη στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης έκανε το κοινό να παραλύσει. Το «τόπλες» φόρεμά της συζητήθηκε όσο καμία εμφάνιση μέχρι τότε.

Μια είδηση που είχε απασχολήσει τα κοσμικά νέα τη δεκαετία του ‘60 ήταν εκείνη της «προκλητικής» εμφάνισης της Ελένης Ανουσάκη. Η ηθοποιός εμφανίστηκε στο φουαγέ του Θεάτρου της Εταιρίας Μακεδονικών Σπουδών με ένα φόρεμα εντελώς «έξω» από την εποχή.

Επέλεξε να φορέσει ένα εντυπωσιακό μαύρο αλλά συνάμα προκλητικό για τη δεκαετία εκείνη φόρεμα. Το βαθύ ντεκολτέ της προκάλεσε σωρεία αντιδράσεων με τις αστυνομικές αρχές να παίρνουν δραστικά μέτρα.

Με την παρέμβαση του εισαγγελέα και την καταγγελία περί προσβολής της δημόσιας αιδούς- μιας και το βαθύ ντεκολτέ της χαρακτηρίστηκε ως «τόπλες»- τον Σεπτέμβριο του 1964 και συγκεκριμένα στις 26 του μηνός εκδόθηκε από την αστυνομία η απαγόρευση της εισόδου της ηθοποιού στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου.

Η ίδια δεν έφερε καμία αντίδραση στις αρχές, αντιθέτως υπάκουσε και έτσι το θέμα ήταν πια παρελθόν, ωστόσο, τα δημοσιεύματα από την επόμενη κιόλας ημέρα σχολίαζαν τη στιλιστική της επιλογή.

Ψηφιακό αρχείο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης
SHARE