12χρονος Αφροαμερικανός αγκαλιάζει λευκό αστυνομικό
Η viral φωτογραφία έκρυβε μια τραγική ιστορία /Φωτογραφία: Twitter
VIRAL STORY

Η τραγική ιστορία πίσω από την viral φωτογραφία του 12χρονου Αφροαμερικανού που αγκαλιάζει αστυνομικό -Από την κακοποίηση ως τη δολοφονία του


Καθώς οι διαδηλώσεις με σύνθημα το «Black Lives Matter» κλιμακώνονται σε όλο τον κόσμο, μια φωτογραφία με ένα αγόρι να αγκαλιάζει έναν αστυνομικό με δάκρυα στα μάτια, ήρθε ξανά στο φως της δημοσιότητας.

Η φωτογραφία τραβήχτηκε τον Νοέμβριο του 2014 κατά τη διάρκεια διαδήλωσης για το θάνατο του Αφροαμερικανού Micheal Brown Jr. από αστυνομικό και είχε γίνει τότε σύμβολο ενότητας και ελπίδας.

Ο νεαρός Αφροαμερικανός είναι ο 12χρονος Devonte Hart, που πήρε μέρος στη διαδήλωση με την λευκή θετή του μητέρα, Jennifer Hart, κρατώντας μια πινακίδα «Free hugs».

Τέσσερα χρόνια μετά την λήψη της φωτογραφίας που είχε γίνει viral, η Hart έριξε το αυτοκίνητό της στο γκρεμό παρασύροντας στον θάνατο τη σύντροφό της και τα 6 υιοθετημένα Αφροαμερικανάκια.

Μετά την τραγωδία, μια ιστορία κακοποίησης μέσα στην οικογένεια αποκαλύφθηκε.

Η viral φωτογραφία
Η viral φωτογραφία /Φωτογραφία: twitter

Το 2011, υπήρξαν παράπονα ότι η Hart χτυπούσε τα παιδιά της και δεν τους έδινε φαγητό. Ωστόσο, η οικογένεια μετακόμιζε συχνά.

Το 2017, ο μικρός Devonte ζητούσε φαγητό από τους γείτονες για να ταΐσει τα αδέλφια του ενώ ακόμη δήλωσε ότι η μητέρα τους ήταν ρατσίστρια και τα χτυπούσε με τη ζώνη.

Με την viral φωτογραφία, η Hart έβγαλε πολλά χρήματα μέσω των social media πείθοντας τους πάντες για την ύπαρξη μιας αγαπημένης οικογένειας.

Η αστυνομία δεν πρόλαβε να επέμβει πριν την τραγωδία.

Ο Devonte /Φωτογραφία: AP

Σύμφωνα με την αστυνομική αναφορά, δεν υπήρξαν σημάδια από φρενάρισμα, ενώ το αυτοκίνητο πήγαινε με 140 χλμ/ώρα πριν πέσει στον γκρεμό. Η οδηγός ήταν μεθυσμένη ενώ όλη η υπόλοιπη οικογένεια δεν φορούσε ζώνη ασφαλείας.

Ο Devonte έγινε σύμβολο συμφιλίωσης ανάμεσα στους λευκούς αστυνομικούς και τους Αφροαμερικανούς, αν και ο ίδιος ήταν τελικά το θύμα του ρατσισμού και της βίας.

Το σημείο της τραγωδίας στην Καλιφόρνια
Το σημείο της τραγωδίας στην Καλιφόρνια /Φωτογραφία: AP
SHARE