Η Camila Prins
Η Camila Prins /Φωτογραφία: AP
CAMILA PRINS

Η Camila Prins έγινε η πρώτη transgender που οδήγησε σχολή σάμπα στο Καρναβάλι της Βραζιλίας σπάζοντας κάθε ταμπού


Η Camila Prins έσπασε φέτος τα ταμπού στην καρναβαλική παρέλαση της Βραζιλίας.

Είναι η πρώτη transgender χορεύτρια που έγινε «godmother of the drummers» στο Σαμπαδρόμιο του Σάο Πάολο, πραγματοποιώντας ένα όνειρο ζωής.

Η 40χρονη Camila κατάλαβε ότι ήθελε να γίνει γυναίκα στα 11 της, σε ένα καρναβαλικό πάρτι, όπου τα αγόρια μπορούσαν να ντυθούν σαν κορίτσια ως μέρος των καρναβαλικών εορτασμών.

Τώρα, σχεδόν 3 δεκαετίες μετά, έγινε η πρώτη transgender χορεύτρια που οδήγησε τους τυμπανιστές μιας top σχολής σάμπα στις περίφημες παρελάσεις του Σάο Πάολο και του Ρίο ντε Τζανέιρο.

Η Camila εξελέγη «νονά» του Colorado do Brás, έναν iconic ρόλο για τον οποίο παλεύουν πολλά μοντέλα και celebrities.

Αυτό που έπρεπε να κάνει είναι να χορεύει στους ρυθμού της σάμπα για 65 λεπτά μπροστά από τους τυμπανιστές, χρησιμοποιώντας τα πόδια της για να τους οδηγεί και να δίνει ρυθμό ενώ οι κριτές αξιολογούσαν την παρέλαση.

https://www.instagram.com/p/B87XfoSACQF/

«Πανέμορφες γυναίκες ήθελαν να είναι στη θέση μου. Είμαι πολύ ενθουσιασμένη γιατί αυτό δείχνει ότι μπορούμε να είμαστε οπουδήποτε. Μπορούμε να είμαστε βασίλισσες των τυμπάνων, μπορούμε να είμαστε ιδιοκτήτριες σχολής σάμπα», δήλωσε η Prins στο The Associated Press λίγο πριν την παρέλαση. «Σύντομα θα δούμε πολλά άλλα transgender κορίτσια που θα το πετύχουν πιο εύκολο από ό, τι εγώ».

Camila Prins
Camila Prins /Φωτογραφία: AP

Η σχολή της, η οποία διαγωνίζεται στο κορυφαίο πρωτάθλημα σάμπα του Σάο Πάολο, έκανε μια τολμηρή επιλογή με την Prins, καθώς το Καρναβάλι της Βραζιλίας είναι ένα ξέφρενο πάρτι, όπου όμως υπάρχουν περιορισμοί. Οι transgender παραμένουν ταμπού ανάμεσα στους Βραζιλιάνους, ακόμα και στο Σάο Πάολο, την πιο κοσμοπολίτικη πόλη της χώρας που φιλοξενεί το μεγαλύτερο gay pride στον κόσμο. Στη Βραζιλία καταγράφονται οι περισσότερες δολοφονίες transgender από οποιαδήποτε άλλη χώρα του κόσμου. Το 2019 δολοφονήθηκαν 124 trans από τους οποίους οι 21 στην πολιτεία του Σάο Πάολο.

Camila Prins
Camila Prins /Φωτογραφία: AP

Η ξανθιά, πληθωρική Camila έκανε μια απαιτητική προετοιμασία ενώ χρειάστηκε ώρες για να χτενιστεί, να βαφτεί και να φορέσει το αποκαλυπτικό της κοστούμι.

Η Keila Simpson, πρόεδρος της Εθνικής Ένωσης Transgender της Βραζιλίας, δήλωσε χαρούμενη που η Prins έλαβε αυτόν τον ρόλο στο Καρναβάλι και πρόσθεσε ότι η κοινότητά τους στοχεύει να γίνουν περισσότερες οι περιπτώσεις σαν τη δική της. «Πρέπει να είμαστε περήφανοι για την Camila και να ελπίζουμε ότι το συμβολικό της μήνυμα θα μας επιτρέψει να σκεφτούμε τη μείωση της βίας εναντίον των ανθρώπων trans. Γιατί οι άνθρωποι μπορούν να την γιορτάσουν στο Σαμποδρόμιο, ενώ στο δρόμο υπόκεινται σε βία;».

Camila Prins
Camila Prins /Φωτογραφία: AP

«Νιώθω τόσο ευλογημένη με αυτό που συμβαίνει. Ήρθα εδώ για να χορέψω σάμπα στο πρόσωπο της προκατάληψης, για όλη την LGBT κοινότητα», είπε. «Trans κορίτσια, είμαι βέβαιη ότι θα έρθει και η δική σας μέρα. Είμαι απλώς η πρώτη από πολλούς που θα ακολουθήσουν…», ανέφερε τέλος η Camila.

Camila Prins
Camila Prins /Φωτογραφία: AP
SHARE