Η δημιουργός του Χάρι Πότερ Τζ.Κ. Ρόουλινγκ με μαύρο σακάκι
Δεν είναι σε καφέ στην Σκωτία/Φωτογραφία: ΑP images
26|05|2020 12:36
SHARE
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΔΙΜΒΟΥΡΓΟ

Η Τζ.Κ. Ρόουλινγκ αποκάλυψε ποιο είναι το πραγματικό μέρος που έγραψε τον «Χάρι Πότερ»


Η διάσημη συγγραφέας Τζ.Κ. Ρόουλινγκ, δημιουργός του αξιαγάπητου Χάρι Πότερ, έχει μιλήσει πολλές φορές για τις δυσκολίες που περνούσε τον καιρό που άρχισε να γράφει τις περιπέτειες του μικρού της μάγου ως μια διέξοδο από την κατάθλιψη.

Μάλιστα σε παλαιότερες συνεντεύξεις είχε πει πως το καφέ «Εlephant House» στο Εδιμβούργο ήταν  το μέρος όπου συνέλαβε την ιδέα, που την έκανε διάσημη. Ωστόσο, με ένα καινούργιο της tweet προέβη σε μια νέα αποκάλυψη.

Δήλωσε λοιπόν ότι τη σειρά των βιβλίων της την ξεκίνησε σ' ένα διαμέρισμα πάνω από ένα κατάστημα αθλητικών ειδών στο προάστιο Κλάπχαμ στο Λονδίνο.

Το  «Elepehant  House» βέβαια έχει μια πινακίδα που αναγράφει πως είναι η γενέτειρα του Πότερ, όμως η Βρετανίδα συγγραφέας δεν ζητάει από τους ιδιοκτήτες να την αποσύρουν. «Έγραψα τον Πότερ αρκετά χρόνια πριν ακόμα πατήσω το πόδι μου σε αυτό το καφέ, οπότε δεν πρόκειται για την γενέτειρά του, όμως πράγματι έγραψα εκεί,  οπότε τους ”αφήνουμε το ελεύθερο”», αναφέρει συγκεκριμένα.

Στο Κλάπχαμ όμως έπιασε για πρώτη φορά χαρτί και στυλό κι άρχισε να σχεδιάζει τη διαδρομή του μάγου της από το σπίτι  του στο Χόγκουαρτς. Η ιδέα για την ιστορία τής γεννήθηκε μέσα σε τρένο από το Μάντσεστερ στο Λονδίνο. Στη συνέχεια του ποστ  μάλιστα, αρνήθηκε πως εμπνεύστηκε τη σχολή μαγείας από ένα  βιβλιοπωλείο στο Πόρτο, που πολλοί θεωρούν ότι θυμίζει το Χόγκουαρτς, ξεκαθαρίζοντας πως δεν γνώριζε καν την ύπαρξή του εκείνη την εποχή, αν και της αρέσει πολύ.

Επίσης δημοσίευσε μια φωτογραφία από το Μάντσεστερ, συγκεκριμένα από ένα κτίριο με κόκκινα τούβλα, όπου συνέλαβε την ιδέα για το άθλημα Κουίντιτς:«Αυτό το κτίριο είναι στο Μάντσεστερ και εκεί στεγαζόταν το ξενοδοχείο Μπούρνβιλ. Σε μια διανυκτέρευσή μου εκεί το 1991, έγινα η εφευρέτρια του Κουίντιτς», έγραψε, ξεσηκώνοντας το twitter.

SHARE