Η Τζένη Καρέζη
Η Τζένη Καρέζη έγινε ξανθιά για μια φορά/Φωτογραφία: Finos Film
ΘΗΣΑΥΡΟΣ

Τζένη Καρέζη: Το εξώφυλλο της ηθοποιού πριν 53 χρόνια, όταν ανακοίνωσε την εγκυμοσύνη της


Σαν σήμερα, στις 16 Οκτωβρίου του 1968 η Τζένη Καρέζη ανακοίνωσε στους αναγνώστες του περιοδικού «Θησαυρός» πως ήταν έγκυος.

Ο δημοσιογράφος και συλλέκτης Άρης Λουπάσης, μέσα από τις αναρτήσεις του στον προσωπικό λογαριασμό του στο Instagram, μας δίνει πολύτιμες πληροφορίες για τη ζωή και την πορεία σπουδαίων πρωταγωνιστών του ελληνικού κινηματογράφου, δημοσιεύοντας σπάνιες φωτογραφίες τους.

Αυτή τη φορά, ο Άρης Λουπάσης δημοσίευσε μια φωτογραφία της Τζένης Καρέζη, όπου ποζάρει στο εξώφυλλο του περιοδικού «Θησαυρός». Η αγαπημένη ηθοποιός του ελληνικού κινηματογράφου ανακοινώνει την εγκυμοσύνη της και στο εξώφυλλο του περιοδικού αναγράφεται η δήλωσή της: «Θα γίνω μητέρα».

Ο Αρης Λουπάσης σημειώνει στο Instagram: «16 Οκτωβρίου 1968. Η Τζένη Καρέζη ανακοινώνει στους αναγνώστες του «Θησαυρού» την χαρμόσυνη είδηση της εγκυμοσύνης της έξι μέρες μετά την θριαμβευτική πρεμιέρα της στο θέατρο «Διάνα» με το ιστορικό έργο του Γιώργου Ρούσσου «Θεοδώρα η Μεγάλη» όπου ερμηνεύει μοναδικά και τον ομώνυμο ρόλο».

Δείτε τη φωτογραφία:

Τζένη Καρέζη: Το εξώφυλλο της ηθοποιού πριν 53 χρόνια,

Η γέννηση του γιου της, Κωνσταντίνου Καζάκου, έγινε στις 25 Απριλίου 1969. Μετά τον γάμο της με τον Κώστα Καζάκο (στις 5 Αυγούστου 1968), η Τζένη Καρέζη έμεινε σχεδόν αμέσως έγκυος. Είχε μια πολύ εύκολη εγκυμοσύνη, σε σχέση με την φίλη της, Αλίκη Βουγιουκλάκη που συμπτωματικά την ίδια περίοδο ήταν έγκυος στον γιο της, Γιάννη Παπαμιχαήλ.

Το χαρμόσυνο νέο της γέννησης του Κωνσταντίνου Καζάκου έγινε πρωτοσέλιδο σε όλα τα έντυπα της εποχής. Λουλούδια, δώρα και γράμματα απ’ όλη την Ελλάδα έφταναν για να συγχαρούν τους νέους γονείς. Το δώρο της Αλίκης Βουγιουκλάκη ήταν ένας βυζαντινός σταυρός και της Ζωής Λάσκαρη μια εικόνα.

«Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους μου έστειλαν τόσο συγκινητικά την αγάπη τους και μοιράζονται μαζί μου την απέραντη χαρά μου για την απόκτηση του γιου μου. Γνώρισα τον Κώστα, παντρευτήκαμε και τώρα αποκτήσαμε το γιο μας. Θέλω να είστε σίγουροι πως αυτή η ολοκλήρωση θα ανοίξει και επαγγελματικά νέους ορίζοντες στην καλλιτεχνική διαδρομή» είχε δηλώσει η Τζένη Καρέζη μέσα από το μαιευτήριο.

Λίγο πριν μείνει έγκυος, η Τζένη Καρέζη βρισκόταν στο κατώφλι μιας καινούργιας εποχής, με έργα διαφορετικού ρεπερτορίου. Την χειμερινή περίοδο 1968-69 μαζί με τον Κώστα Καζάκο ανέβασαν το ιστορικό έργο, «Θεοδώρα η Μεγάλη» του Γιώργου Ρούσσου. Το τόλμημα ήταν μεγάλο. Στις πρόβες η Τζένη έμαθε ότι ήταν έγκυος. 

SHARE