Τζένη Καρέζη
Τζένη Καρέζη/Φωτογραφία: Finos Films
15|01|2023 11:21
SHARE
ΤΖΕΝΗ ΚΑΡΕΖΗ

Η Τζένη Καρέζη ποζάρει με πράσινο μπικίνι και φόντο τα νερά της Γλυφάδας -Η σπάνια ρετρό φωτογραφία


O δημοσιογράφος και συλλέκτης φωτογραφιών Άρης Λουπάσης δημοσίευσε πρόσφατα στο λογαριασμό του στο Instagram μία ρετρό φωτογραφία της αείμνηστης Τζένης Καρέζη.

Στις 12 Ιανουαρίου, με αφορμή την επέτειο γέννησης της εμβληματικής ηθοποιού πριν από 91 χρόνια, ο διάσημος συλλέκτης ανάρτησε στα stories στο Instagram μία σπάνια φωτογραφία της νεαρής Τζένης από το καλοκαίρι του 1962.

Στο ρετρό κλικ, η όμορφη ηθοποιός ποζάρει για το περιοδικό «Ελληνίδα» φορώντας ένα στράπλες μπικίνι σε σμαραγδί χρώμα, με φόντο τα καταγάλανα νερά της Γλυφάδας.

Φωτογραφία: instagram / @arisloupassis

Στη λεζάντα της εν λόγω ανάρτησης ο Λουπάσης αναφέρει:

«Η Τζένη Καρέζη καλοκαίρι του 1962 φωτογραφίζεται για το περιοδικό "Ελληνίδα" στην παραλία στα "Αστέρια" της Γλυφάδας, λίγους μήνες μετά τον πρώτο γάμο της με τον αιώνιο bon viveur Ζάχο Χατζηφωτίου που αποτελεί και το κοσμικό γεγονός της χρονιάς. Το θεϊκό και υπερταλαντούχο αυτό πλάσμα «φτιαγμένο κυριολεκτικά από θεατρικό σανίδι», με τα ωραιότερα μάτια στην ιστορία του ελληνικού κιν/φου γεννήθηκα σαν σήμερα πριν ακριβώς 91 χρόνια.»

Η Τζένη Καρέζη και ο Ζάχος Χατζηφωτίου γνωρίστηκαν στο Λονδίνο και παντρεύτηκαν λίγους μήνες μετά, στις 7 Μαΐου του 1962. Εκείνη ήταν η λαμπρότερη σταρ του ελληνικού σινεμά και εκείνος καταξιωμένος δημοσιογράφος και συγγραφέας, συνεπώς ο γάμος τους αποτέλεσε κοσμικό γεγονός και πρώτη είδηση στις εφημερίδες.

SHARE