Η Παλαιστίνια Τζίτζι Χαντίντ σπάει τη σιωπή της για τις επιθέσεις της Χαμάς στο Ισραήλ
Τζίτζι Χαντίντ/Φωτογραφία: AP Images
11|10|2023 10:43
SHARE
ΤΖΙΤΖΙ ΧΑΝΤΙΝΤ

Η Παλαιστίνια Τζίτζι Χαντίντ σπάει τη σιωπή της για τις επιθέσεις της Χαμάς στο Ισραήλ -Τι έγραψε


Η Τζίτζι Χαντίντ έσπασε τη σιωπή της για τις επιθέσεις της Χαμάς στο Ισραήλ που άφησαν πίσω τους τουλάχιστον 1.400 νεκρούς Ισραηλινούς και Παλαιστίνιους.

Το 28χρονο μοντέλο, του οποίου ο πατέρας Mohamed, 74 ετών, είναι παλαιστινιακής καταγωγής, δημοσίευσε στο Instagram μια ανάρτηση που καταδικάζει την «τρομοκράτηση αθώων ανθρώπων» στο πλαίσιο του κινήματος «Free Palestine» και στέλνει αγάπη και υποστήριξη στους Παλαιστίνιους και Εβραίους φίλους της.

Η Τζίτζι Χαντίντ έγραψε: «Οι σκέψεις μου είναι με όλους όσους επλήγησαν από αυτή την αδικαιολόγητη τραγωδία και καθημερινά που αθώες ζωές αφαιρούνται από αυτή τη σύγκρουση - πάρα πολλές από τις οποίες ανήκουν σε παιδιά. Έχω βαθιά ενσυναίσθηση και σπαράζω για τον παλαιστινιακό αγώνα και τη ζωή υπό κατοχή, είναι μια ευθύνη που έχω καθημερινά», ανέφερε αρχικά η Χαντίντ ενώ στη συνέχεια τόνισε: «Αισθάνομαι επίσης ευθύνη απέναντι στους Εβραίους φίλους μου να το καταστήσω σαφές, όπως το έκανα πριν: Ενώ έχω ελπίδες και όνειρα για τους Παλαιστίνιους, κανένα από αυτά δεν περιλαμβάνει το κακό Εβραίου».

Στη συνέχεια ανέφερε: «Η τρομοκρατία αθώων ανθρώπων δεν ευθυγραμμίζεται και δεν κάνει καλό στο κίνημα της “Ελεύθερης Παλαιστίνης”. Η ιδέα ότι όντως έχει τροφοδοτήσει έναν επώδυνο, μακροχρόνιο κύκλο αντιποίνων (που κανένας αθώος άμαχος, Παλαιστίνιος ή Ισραηλινός, δεν αξίζει να είναι θύμα) και βοηθά στη διαιώνιση της ψευδούς ιδέας ότι το να είσαι υπέρ της Παλαιστίνης = αντισημίτης. Αν πονάτε καθώς μοιράζομαι τα συλλυπητήριά μου σήμερα με τους αγαπημένους μου, Παλαιστίνιους και Εβραίους, σας στέλνω την αγάπη και τη δύναμή μου - όποιος κι αν είστε.

«Υπάρχουν πολλά περίπλοκα, προσωπικά και έγκυρα συναισθήματα, αλλά κάθε άνθρωπος αξίζει τα βασικά δικαιώματα, τη θεραπεία και την ασφάλεια. ανεξάρτητα από την εθνικότητα, τη θρησκεία, την εθνότητα ή το πού γεννήθηκαν. Ξέρω ότι τα λόγια μου δεν θα είναι ποτέ αρκετά ή δεν θα γιατρέψουν τις βαθιές πληγές τόσων πολλών, αλλά προσεύχομαι για την ασφάλεια των αθώων ζωών, πάντα», κατέληξε το μοντέλο.

Τόσο η Τζίτζι όσο και η αδελφή της, Μπέλα Χαντίντ, υποστηρίζουν τον παλαιστινιακό αγώνα και έχουν συμμετάσχει σε πορείες και διαδηλώσεις.

Τον Μάιο του 2021 οι δυο τους προκάλεσαν θύελλα αντιδράσεων για μια ανάρτηση στο Instagram που έλεγε ότι το Ισραήλ δεν είναι χώρα, αλλά μάλλον μια γη που εγκαταστάθηκε από αποικιοκράτες.

Ποιος είναι ο πατέρας της Μπέλα και της Τζίτζι Χαντίντ

Ο Μοχάμεντ Χαντίντ είναι Παλαιστίνιος και γεννήθηκε στη Ναζαρέτ τον Νοέμβριο του 1948, τέσσερις μήνες μετά την κατάληψη της πόλης του από τις ισραηλινές δυνάμεις. Η οικογένεια κατέφυγε στη Συρία και τελικά στην Ουάσινγκτον. Έχει ιορδανική και αμερικανική υπηκοότητα.

Εχει τρία παιδιά, την Τζίτζι, την Μπέλα και τον γιο Ανουάρ, 24 ετών, με την πρώην σύζυγό του, το πρώην μοντέλο, Γιολάντα Χαντίντ. Είναι επίσης πατέρας των κοριτσιών Αλάνα, 38 ετών, και Μαριέλ, 43 ετών, με την πρώην σύζυγό του Μαίρη Μπάτλερ.

H Τζίτζι και η Μπέλα Χαντίντ με τους γονείς τους/Φωτογραφία: Getty Images

Το 2018, η Τζίτζι δήλωσε στο Twitter: «Το έχω ξαναπεί και θα το ξαναπώ. Για μένα, αυτό δεν έχει να κάνει με τη θρησκεία ή τον έναν εναντίον του άλλου - έχει να κάνει με την απληστία», χρησιμοποιώντας τα hashtags "Free Palestine", "Free Gaza" και "Coexist", με ένα emoji με σήμα ειρήνης.

Αργότερα πρόσθεσε: «Η πρόθεσή μου δεν είναι ποτέ να διαχωρίσω περαιτέρω ομάδες στο μίσος. Δεν είμαι εναντίον κανενός. Είμαι μόνο υπέρ της συνύπαρξης».

SHARE