Η Τζούλιαν Μουρ
Φωτογραφία: Getty Images/ Ideal Image
17|01|2023 14:18
SHARE
ΤΖΟΥΛΙΑΝ ΜΟΥΡ

Τζούλιαν Μουρ: «Ως κοκκινομάλλα ένιωθα παρείσακτη» -Η ηθοποιός θίγει τα πρότυπα ομορφιάς του Χόλιγουντ


Η Tζούλιαν Μουρ έχει κατοχυρωθεί πλέον ως μία από τις πιο καταξιωμένες ηθοποιούς της γενιάς της.

Ωστόσο, ο δρόμος προς τη δόξα δεν ήταν εύκολος για τη βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιό. Η ίδια έχει μιλήσει πολλάκις για τον σεξισμό της βιομηχανίας του Χόλιγουντ και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες που θέλουν να πετύχουν στον χώρο.

Πρόσφατα, στο πλαίσιο μίας συνέντευξης που έδωσε στους Times του Ηνωμένου Βασιλείου, η Μουρ αναφέρθηκε σε στιγμές στην καριέρα της που έπρεπε να υπομείνει αιχμές για την εμφάνισή της.

«Κάποιος στην κινηματογραφική βιομηχανία μου είπε: "Θα πρέπει να προσπαθήσεις να δείχνεις πιο όμορφη". Κι εγώ απάντησα: 'Δεν ξέρω αν μπορώ"» θυμήθηκε η διάσημη ηθοποιός. «Προφανώς, η δουλειά μας είναι μια δουλειά όπου η εμφάνιση έχει σημασία. Αλλά η ομορφιά και η καλαισθησία είναι υποκειμενικές», πρόσθεσε η ίδια.

Όπως εκμυστηρεύτηκε η 62χρονη ηθοποιός, το γεγονός ότι ανήκει -ως κοκκινομάλλα- σε μία πολύ μικρή μερίδα του πληθυσμού, αποτέλεσε έναν επιπλέον επιβαρυντικό παράγοντα που τροφοδοτούσε τις ανασφάλειες της όταν ήταν νέα.

«Τα κόκκινα μαλλιά μου με έκαναν να νιώθω παρείσακτη μεγαλώνοντας», σημείωσε. «Οι κοκκινομάλληδες αποτελούν το 2% του παγκόσμιου πληθυσμού. Κανείς δεν θέλει να νιώθει ότι είναι μειοψηφία, ειδικά ως μικρό παιδί».

Η Τζούλιαν Μουρ ποζάρει στον φακό χαμογελαστή:

Η αγαπημένη ηθοποιός δηλώνει πως στο βάθος του χρόνου, μεγαλώνοντας και ωριμάζοντας άρχισε να αντιλαμβάνεται την ξεχωριστή ομορφιά της διαφορετικά, ωστόσο ακόμα κάνει πολλές φορές ανασφαλείς σκέψεις.

«Τώρα, αισθάνομαι πολύ ταυτισμένη με τα μαλλιά και τις φακίδες μου, αλλά υπάρχει ακόμα ένα κομμάτι μου που θα προτιμούσε να είναι μια μαυρισμένη ξανθιά".

Αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που η Τζούλιαν Μουρ μίλησε ανοιχτά για τα επιβλαβή πρότυπα ομορφιάς που αναπαράγει η βιομηχανία του Χόλιγουντ.

Σε πρόσφατες συνεντεύξεις της με το Vanity Fair και την Wall Street Journal, η Μουρ έθιξε και το θέμα της γυναικείας γήρανσης, σχολιάζοντας πως η προβληματική αντιμετώπιση που κυριαρχούσε επί χρόνια στον χώρο του κινηματογράφου αρχίζει σιγά σιγά να αλλάζει.

«Όσον αφορά τα πρότυπα ομορφιάς, νομίζω ότι είμαστε σημαντικά πιο ποικιλόμορφοι και και συμπεριληπτικοί όσον αφορά την ηλικία», είχε πει χαρακτηριστικά η ίδια. «Νομίζω ότι η δουλειά αλλάζει, πράγμα που είναι υπέροχο».

SHARE