Ζάχος Χατζηφωτίου
Ζάχος Χατζηφωτίου/Φωτογραφία: NDP photo agency
FLASHBACK

Οταν ο Ζάχος Χατζηφωτίου διασκέδαζε στη Μύκονο το '70 -Με στιλ και γυναικεία συντροφιά


Ενα vintage ασπρόμαυρο κλικ του Ζάχου Χατζηφωτίου από τα 70s δημοσίευσε η Ελενα Μακρή Λυμπέρη στο προφίλ της στο Instagram.

Στη φωτογραφία βλέπουμε τον bon viveur Ζάχο Χατζηφωτίου να διασκεδάζει στη Μύκονο μαζί με δύο όμορφες γυναίκες, τη δεκαετία του 70.

Στη λεζάντα της φωτογραφίας αναφέρεται: «Ο τελευταίος playboy: Ο Ζάχος Χατζηφωτίου με μοναδικό στυλ και κλασσικά όμορφη συντροφιά στη Μύκονο της δεκαετίας του 70. Ο ίδιος ήταν ένας από τους πρώτους φανατικούς επισκέπτες της. Σε πρόσφατη συνέντευξη του είπε χαρακτηριστικά: «Δεν ξέρω αν εγώ την ανακάλυψα, πάντως πρέπει να πω ότι για πρώτη φορά επισκέφτηκα το νησί σε ηλικία 17 ετών. Λίγο πριν τον πόλεμο. Ήταν καλοκαίρι του ’40 και μαζί με ωραίες κοπέλες της Κηφισιάς την Ελένη Βλάχου, τη Μελίνα Μερκούρη και άλλες βρεθήκαμε στη Μύκονο. Μια κοινή φίλη, η Ελένη Τζαβέλα, πιανίστα, είχε πάει πιο πριν από μας. Μιλούσε με τα καλύτερα λόγια. Ακόμα και τον χειμώνα ήταν παράδεισος.».

Ο Ζάχος Χατζηφωτίου έχει σημειώσει στην ίδια συνέντευξη: Τότε που πηγαίναμε εμείς δεν είχε ηλεκτρικό ρεύμα το νησί. Μόνο λάμπες. Και μόνο κάποιος που είχε προμηθευτεί γεννήτριες. Τότε, να φανταστείς, όταν βλέπαμε από το καράβι να καταφθάνουν μανάδες και πατεράδες με παιδιά και καροτσάκια, πηγαίναμε και τους διώχναμε λέγοντας πως “αυτό το μέρος δεν είναι για εσάς, άντε με το καλό να πάτε στην Αίγινα».

Δείτε τη φωτογραφία:

Οσο για τον αν πηγαίνει ακόμα ο Ζάχος Χατζηφωτίου διακοπές στη Μύκονο, εκείνος έχει δηλώσει: «Έχω πολύ καιρό να πάω στη Μύκονο. Πρωτοπήγα το 1940 το καλοκαίρι με τη Μελίνα, τη Βλάχου και τη Μεραβίλια. Όσοι είναι καλοί μαθητές ξέρουν καλή γεωγραφία, εμείς όμως δεν ήμασταν καλοί μαθητές, ένα νησί ξέραμε μόνο, τη Μύκονο, ενώ η Ελλάδα έχει 120 νησιά! Πού να ψάχναμε να βρούμε άλλο τόπο; Έχει κλείσει πια το βιβλίο της Μυκόνου, την εξαντλήσαμε και δεν υπάρχουν άλλες σελίδες να γράψουμε, κάναμε ό,τι κάναμε, πλέον δεν είμαστε νέοι και «χαρά εδώκαμεν», δεν κάναμε κάποιο έγκλημα».

SHARE