Η Ζωή Λάσκαρη στους Εραστές του Ονείρου
Φωτογραφία: Finos Film
ΖΩΗ ΛΑΣΚΑΡΗ

Η Ζωή Λάσκαρη με αέρα ντίβας στο Φεστιβάλ Καννών το 1967 -Με εντυπωσιακή τουαλέτα και κομπολόι με θαλασσιές χάντρες


Μια ρετρό φωτογραφία της Ζωής Λάσκαρη μοιράστηκε ο δημοσιογράφος Άρης Λουπάσης.

Ο δημοσιογράφος μοιράζεται συχνά φωτογραφίες και ιστορίες μεγάλων αστέρων του παλιού, καλού ελληνικού κινηματογράφου.

Αυτή τη φορά, μοιράστηκε μια σπάνια φωτογραφία της Ζωής Λάσκαρης από το 20ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου στις Κάννες.

Εκεί προβλήθηκε η πασίγνωστη ταινία «Οι θαλασσιές οι χάντρες» με τίτλο «Les Perles Grecques», που προκάλεσε μεγάλη αίσθηση στο κοινό.

Την βλέπουμε να φορά μια μακριά τουαλέτα ενώ κρατά ένα κομπολόι σαν statement. Είναι εντυπωσιακή και επιβλητική, με την ομορφιά της να συγκλονίζει το κοινό.

«Η Ζωή Λάσκαρη με τον αέρα μιας αληθινής Ντίβας και κρατώντας στο χέρι της ένα μεγάλο κομπολόι με θαλασσιές χάντρες, εισέρχεται στον χώρο όπου διεξάγεται το 20ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου στις Κάννες από τις 27 Απριλίου έως και τις 12 Μαϊου του 1967. Ακριβώς πίσω της ο Γιάννης Δαλιανίδης που υπήρξε ο δημιουργός της ταινίας "Οι θαλασσιές οι χάντρες" όπου η ίδια πρωταγωνιστεί και προβάλλεται στο Φεστιβάλ εκτός διαγωνισμού με τίτλο "Les Perles Grecques" προκαλώντας ιδιαίτερη εντύπωση στο κοινό. Η αξέχαστη ηθοποιός προκαλεί κυριολεκτικά πάταγο στην εκδήλωση με τις εμφανίσεις της και με τους δημοσιογράφους να προσπαθούν να την απαθανατίσουν σε κάθε κίνησή της. "Οι θαλασσιές οι χάντρες" αποτελούν ένα από τα ωραιότερα μιούζικαλ του ελληνικού κιν/φου με υπέροχα χρώματα και πλάνα από την παραδοσιακή Πλάκα, αξέχαστες ατάκες, καταπληκτική μουσική από τον Μίμη Πλέσσα και ένα δυνατό καστ λαμπερών αστεριών. Ο σημαντικός σεναριογράφος και σκηνοθέτης Γιάννης Δαλιανίδης υπήρξε ο "πατέρας" του ελληνικού μιούζικαλ που κατάφερε να δημιουργήσει την δική του σχολή με εξοχές και πρωτοποριακές για την εποχή ταινίες, καθορίζοντας με άλλους δημιουργούς της εποχής την μορφή και την πορεία του ελληνικού κιν/φου. Είναι ο άνθρωπος ο οποίος θα ανακαλύψει το ταλέντο της Ζωής και αλλάζοντας το όνομα της από Κουρούκλη σε Λάσκαρη θα την προτείνει στο Φίνο για τον "Κατήφορο" ακολουθώντας στην συνέχεια συνεργασία σε άλλες έντεκα δραματικές και εννέα κωμωδίες που παραμένουν κλασικές και αποτελούν πραγματικά διαμάντια της μεγάλης οθόνης. Το σημαντικότερο είναι ότι η πολύχρονη και επιτυχημένη συνεργασία των δύο αυτών ξεχωριστών μορφών της τέχνης επισφραγίζεται και με μια βαθιά και αληθινή φιλία χρόνων μέχρι το τέλος βασισμένη στον σεβασμό, τον θαυμασμό και την αμοιβαία εκτίμηση», αναφέρει στη λεζάντα της φωτογραφίας.

SHARE