H Ζωή Λάσκαρη
H Ζωή Λάσκαρη στην ταινία «Ιστορία μιας Ζωής»/Φωτογραφία: Φίνος Φιλμ
FLASHBACK

H Zωή Λάσκαρη με σγουρά μαλλιά αγκαλιά με τον Κώστα Καρρά -Υπέρλαμπρη, πριν από 43 χρόνια


Η Ζωή Λάσκαρη ήταν μια από τις διασημότερες σταρ του παλιού ελληνικού κινηματογράφου.

Το πηγαίο ταλέντο της, η σπάνια ομορφιά της και η πληθωρική της παρουσία συνέθεσαν ένα εκρηκτικό μείγμα, που αποτυπώθηκε με αστραφτερό τρόπο στο πανί.

Μοναδικό φαινόμενο του ελληνικού κινηματογράφου, η Ζωή Λάσκαρη, με πραγματικό όνομα Ζωή Κουρούκλη, γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και πρωτοεμφανίστηκε στα δεκαεπτά της χρόνια, το 1961, στην ταινία «Ο Κατήφορος» και μάλιστα σε πρωταγωνιστικό ρόλο, χωρίς να έχει καμία εμπειρία.

Δυο χρόνια πριν, είχε γίνει γνωστή με τον τίτλο της «Σταρ Ελλάς», που είχε κερδίσει στα καλλιστεία. Η ερμηνεία της στον «Κατήφορο» καθήλωσε το ελληνικό κοινό, το οποίο της πρόσφερε το διαβατήριο για μία λαμπρή καριέρα, χέρι-χέρι με τον Φίνο και τον Δαλιανίδη.

Είναι η μόνη ηθοποιός στον κινηματογράφο που συνεργάστηκε μόνο με μία εταιρία παραγωγής σε όλη την κινηματογραφική καριέρα της. Συνολικά έπαιξε σε 22 ταινίες της Φίνος Φιλμ, κάτι που αποτελεί ρεκόρ για πρωταγωνιστικούς γυναικείους ρόλους.

Μετά την πτώση του εμπορικού ελληνικού κινηματογράφου στα μέσα της δεκαετίας του 1970, η Ζωή Λάσκαρη στράφηκε αποκλειστικά στο θέατρο. Το 1979 πρωταγωνίστησε στην θεατρική παράσταση «Η κυρία του Μαξίμ», όπου σημείωσε μεγάλη επιτυχία.

Στην πρεμιέρα της ο φακός την απαθανάτισε μαζί με τον Κώστα Καρρά και την Αννα Φόνσου.

Δείτε εδώ τη φωτογραφία από τον λογαριασμό «Elena's Diary Blog»:

Στη λεζάντα της φωτογραφίας σημειώνεται: «Φώτα πρεμιέρας: Ο Κώστας Καρράς και η Άννα Φόνσου αγκαλιάζουν την Ζωή Λάσκαρη στην πρεμιέρα της «Κυρίας του Μαξίμ» που ανέβηκε στο θέατρο «Διάνα» το 1979 σε σκηνοθεσία Κώστα Μπάκα. Το κλασικό έργο του Ζωρζ Φεντώ υπήρξε μια από τις μεγάλες επιτυχίες της Ζωής Λάσκαρη στο θέατρο, καθώς η πρωταγωνίστρια άφηνε πίσω της τις επιθεωρήσεις και τα μουσικά έργα του Γιάννη Δαλιανίδη για ένα ρεπερτόριο με περισσότερες αξιώσεις. «Τον χαρακτήρα μου να τον χαλάσω σε αυτό το χώρο που λέγεται κινηματογράφος ή θέατρο αποκλείεται. Αυτή θα είμαι, αυθόρμητη, αληθινή, και όσοι με καταλαβαίνουν» έλεγε η αξέχαστη ηθοποιός».

Δείτε το βίντεο από την παράσταση:

Με πληροφορίες από την Φίνος Φιλμ.

SHARE