Η Ζωή Λάσκαρη
Η Ζωή Λάσκαρη
FLASHBACK

Η Ζωή Λάσκαρη στα καλλιστεία του 1959 όπου στέφθηκε Σταρ Ελλάς -Το σπάνιο βίντεο


Η Ζωή Λάσκαρη ήταν μια από τις διασημότερες σταρ του παλιού ελληνικού κινηματογράφου

Με πραγματικό όνομα Ζωή Κουρούκλη, γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και πρωτοεμφανίστηκε στα δεκαεπτά της χρόνια, το 1961, στην ταινία «Ο Κατήφορος» και μάλιστα σε πρωταγωνιστικό ρόλο, χωρίς να έχει καμία εμπειρία. Η ερμηνεία της στην ταινία καθήλωσε το ελληνικό κοινό, το οποίο της πρόσφερε το διαβατήριο για μία λαμπρή καριέρα.

Δυο χρόνια πριν, είχε γίνει γνωστή με τον τίτλο της «Σταρ Ελλάς», που είχε κερδίσει στα καλλιστεία σε ηλικία 15 ετών. Η επιθυμία της Ζωής Λάσκαρη ήταν τόσο μεγάλη να λάβει μέρος στα καλλιστεία που αναγκάστηκε να δηλώσει ότι είναι δύο χρόνια μεγαλύτερη για να της επιτρέψουν να ανέβει στην πασαρέλα.

Ενα σπάνιο βίντεο από την βραδιά εκείνη των καλλιστείων δημοσίευσε ο γνωστός φωτογράφος Κλεισθένης στον λογαριασμό του στο Instagram. O προσωπικός φωτογράφος της Αλίκης Βουγιουκλάκη σημειώνει: «Η Ζωή Λάσκαρη σε ένα σπάνιο βίντεο των καλλιστείων στις 20 Ιουνίου 1959 στα Αστέρια της Γλυφάδας. Με παρουσιαστές τον Λάμπρο Κωνσταντάρα και την Χριστίνα Σύλβα. Με το πραγματικό της όνομα Ζωή Κουρούκλη πήρε μέρος στα καλλιστεία σε ηλικία μόλις 15 ετών.

Η Ζωή Λάσκαρη ανακηρύχθηκε Σταρ Ελλάς και η Υακίνθη Καραβίτη Μις Ελλάς. Ενώ ένα μήνα μετά βρέθηκε στο Λονγκ Μπιτς στην Καλιφόρνια για τον διαγωνισμό Μις Υφήλιος στον οποίο δε κέρδισε κάποιο τίτλο».

Η Ζωή Λάσκαρη σε ένα σπάνιο βίντεο των καλλιστείων όπου στέφθηκε Σταρ Ελλάς

Η Ζωή Λάσκαρη μαζί με την Αλίκη Βουγιουκλάκη και την Τζένη Καρέζη θεωρούνταν οι μεγαλύτερες ντίβες της εποχής και οι πιο εμπορικές σταρ στην Ελλάδα.

Η εικόνα που διαμόρφωσε μέσα από τις ταινίες της ήταν αυτή μιας δυναμικής και μοιραίας γυναίκας, ενώ αποτελούσε το κρυφό απωθημένο πολλών αντρών.

SHARE