Ζωζώ Σαπουντζάκη
Ζωζώ Σαπουντζάκη/Φωτογραφία: NDP photo agency
FLASHBACK

Ζωζώ Σαπουντζάκη: Εντελώς αγνώριστη σε φωτογραφία του '50 -Με σορτσάκι πάνω στη σκηνή


Μια σπάνια φωτογραφία της Ζωζώς Σαπουντζάκη επέλεξε να φέρει στη δημοσιότητα, μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram, ο φωτογράφος Κλεισθένης Δασκαλάκος.

Στην ασπρόμαυρη φωτογραφία βλέπουμε την αγνώριστη Ζωζώ Σαπουντζάκη να είναι πάνω στη σκηνή και να κρατάει το μικρόφωνο.

Ο φωτογράφος Κλεισθένης Δασκάλος σημειώνει: «Μια σπάνια φωτογραφία της Ζωζώ Σαπουντζάκη αρχές δεκαετίας του 50».

Στις αρχές τις δεκαετίας του ’50, η Ζωζώ Σαπουντζάκη κατέβηκε από την Θεσσαλονίκη στην Αθήνα, όπου σημείωσε μεγάλες επιτυχίες παίζοντας σε επιθεωρήσεις. Στα μέσα της ίδιας δεκαετίας άφησε το θέατρο και ξεκίνησε εμφανίσεις σε διάφορα νυχτερινά κέντρα, όπου σύχναζε όλη η «αφρόκρεμα» της εποχής εκείνης. 

Οι εμφανίσεις της με πανάκριβες τουαλέτες, με φτερά και πούπουλα, έκανε την νυχτερινή Αθήνα να παραμιλάει για το μπρίο της, και η επιτυχία της ήταν τόσο μεγάλη που από πολλούς χαρακτηρίστηκε ως η «Βασίλισσα της νύχτας».  Λίγο αργότερα έφυγε για την Αμερική, όπου έκλεισε μεγάλα συμβόλαια για εμφανίσεις της σε φημισμένα νυχτερινά κέντρα.

Δείτε την εδώ μικρό κορίτσι:

Η Ζωζώ Σαπουντζάκη έχει μιλήσει στη BOVARY για τη ζωή της και έχει σημειώσει μεταξύ άλλων: «Γεννήθηκα στη Θεσσαλονίκη. Υπήρχε τότε μια μεγάλη πρωταγωνίστρια, η Ζωζώ Νταλμάς, φίλη του πατέρα μου από την Κωνσταντινούπολη, που ερχόταν σπίτι. Μ' έβλεπε λοιπόν κάτω στο πάτωμα που κουνιόμουν, που κουνούσα την κοιλιά μου και έλεγε του πατέρα μου "Σωκράτη, το παιδί έχει ταλέντο, άκου με που σου λέω".

«Ο χρόνος; Δεν με απασχολούσε ούτε τώρα με απασχολεί καθόλου. Δεν προσποιούμαι να κάνω τη νέα. Χωρίς να κάνω τίποτα, είμαι όπως είμαι –αν κοιμηθώ κιόλας καλά, σηκώνομαι φράπα. Γυμνάζομαι, περπατάω συστηματικά, με ρυθμό, κάνω ασκήσεις στο σπίτι. Ημουν πάντα πειθαρχημένη. Το πόδια μου στέκονται μια χαρά. Μπορεί να είμαι και τυχερή, το σκαρί –η μάνα μου ήταν έτσι».

SHARE