Νίκος Ρίζος
Νίκος Ρίζος
05|12|2021 14:51
SHARE
ΡΕΤΡΟ ΚΛΙΚ

Σπάνιο κλικ -Ο Νίκος Ρίζος με τον γιο του, Κωνσταντίνο


To 1966, o Νίκος Ρίζος βρισκόταν στο απόγειο της καριέρας του αλλά και της προσωπικής του ζωής.

Πρωταγωνιστούσε σε μια επιτυχημένη παράσταση στο θέατρο, ενώ απέκτησε τον γιο του Κωνσταντίνο από τον γάμο του με την ηθοποιό Έλσα Ρίζου.

Το ζευγάρι των ηθοποιών είχε μάλιστα φωτογραφηθεί στο σπίτι του στην περιοχή του Γκύζη κάποια χρόνια αργότερα, στα τέλη της δεκαετίας του '70.

Ο δημοσιογράφος Άρης Λουπάσης δημοσίευσε στο προφίλ του στο Ιnstagram μια σπάνια φωτογραφία του Νίκου Ρίζου με τον γιο του Κωνσταντίνο, το 1966.

Μάλιστα, στη λεζάντα της φωτογραφίας δίνει το πλήρες πλαίσιο για τη ζωή του ηθοποιού εκείνη την περίοδο.

«Ο Νίκος Ρίζος σε μια σπάνια φωτογραφία από το 1966, μια χρονιά που αποτελεί και την σημαντικότερη της ζωής του καθώς ο ευτυχισμένος έγγαμος βίος του με την εξαιρετική ηθοποιό Έλσα Ρίζου επισφραγίζεται με τον ερχομό του γιου τους Κωνσταντίνου. Το αγαπημένο καλλιτεχνικό ζευγάρι βρίσκεται στο απόγειο της καριέρας του μετά από μια θριαμβευτική τετραετή συνεργασία με τον Βασίλη Αυλωνίτη και την Γεωργία Βασιλειάδου που αφήνει κυριολεκτικά εποχή τόσο στην σκηνή όσο και στην μεγάλη οθόνη. Την συγκεκριμένη χρονιά ο αξέχαστος κωμικός πρωταγωνιστεί με συνθιασάρχες τους Μάρω Κοντού, Στέφανο Ληναίο και Σμάρω Στεφανίδου στην γνωστή κωμωδία των Γιαλαμά-Πρετεντέρη "Η Κόμισσα της Φάμπρικας" που ανεβαίνει τρία χρόνια αργότερα με την ίδια επιτυχία και στον κινηματογράφο», γράφει ο Άρης Λουπάσης στη λεζάντα.

«Η γνωριμία του με την Έλσα θα γίνει στα μέσα της δεκαετίας του '50 στην Σχολή Χορού Ζουρούδη όπου εκείνος θα εντυπωσιαστεί απίστευτα από την ομορφιά και το ταλέντο της νεαρής τότε χορεύτριας ώστε θα εκφράσει στην σύζυγο του Μίμη Φωτόπουλου την επιθυμία να την παντρευτεί. Η "Κορωνίδα" του όπως πάντα την αποκαλούσε θα είναι ο άνθρωπος που θα σταθεί δίπλα του για περισσότερο από σαράντα χρόνια με τρόπο υποδειγματικό ως σύντροφος, ως συνεργάτης στις ένδοξες και στις δύσκολες στιγμές της καριέρας του και ως μητέρα προσφέροντας και οι δύο αμέριστη στοργή, αγάπη και αφοσίωση στον μανοχογιό τους. Ο Κωνσταντίνος σήμερα μαζί με την οικογένεια του (το πρώτο παιδί φέρει το όνομα του παππού του) και την μητέρα του Έλσα αναπολούν γλυκά και τρυφερά μέσα από τις αξέχαστες ελληνικές ταινίες όμορφες στιγμές του παρελθόντος με τον μικροσκοπικό "Γίγαντα" της κωμωδίας που άφησε ανεξίτηλη την σφραγίδα του για πολλές δεκαετίες στο καλλιτεχνικό στερέωμα αποτελώντας επάξια ένα κομμάτι του παζλ των μεγάλων Ελλήνων».

Δείτε τη φωτογραφία.

SHARE