Πατέρας και παιδί
Τι σημαίνει να γυρίζεις σπίτι/Φωτογραφία: Shutterstock
25|01|2020 09:15
SHARE
ΜΠΑΜΠΑΣ ΓΙΑ ΑΓΚΑΛΙΑ

«Πριν μπείτε στο σπίτι, χαμογελάστε»: Αυτός ο μπαμπάς έγινε viral με μια απλή συμβουλή που μπορεί να αλλάξει ζωές


Στις 4 Ιανουαρίου του 2020, ένας μπαμπάς αποφάσισε να γράψει ένα ποστ στο Facebook. Εκείνη τη στιγμή δεν μπορούσε να καταλάβει ότι αυτή η ανάρτηση θα γινόταν viral και σήμερα θα μετρούσε περί τις 250.000 κοινοποιήσεις.

Μέσα από την ανάρτησή του αυτή ο Benjamin Holmgren, θέλησε να μοιραστεί με τους διαδικτυακούς του φίλους τι κάνει λίγο πριν μπει στο σπίτι όπου βρίσκονται η γυναίκα και τα παιδιά, τα σκυλιά του και γενικά όλη του η οικογένεια. Ο μπαμπάς, αν και σε πολύ νεαρή ηλικία, υπενθυμίζει σε όλους την απλή συμβουλή της 54χρονης Τεξανής καθηγήτριας του Πανεπιστημίου του Houston, για πιο ποιοτική ζωή.

Διαβάστε το inspirational post του Benjamin

Πριν από χρόνια έμαθα κάτι από τη Brené Brown που χρησιμοποιώ ακόμα κάθε μέρα:

Όταν φτάσετε στο σπίτι, στον σύζυγο, τα παιδιά, τον σκύλο σας και λίγο πριν ανοίξετε την πόρτα, φορέστε το χαμόγελό σας!

Δεν έχει σημασία πώς πέρασε η μέρα σας. Ή τι θα κάνετε στη συνέχεια. Ή αν κυριολεκτικά λιμοκτονείτε. Για 30 δευτερόλεπτα τουλάχιστον δείξτε ότι είστε ενθουσιασμένοι που τους βλέπετε. Κάντε τους να νιώσουν ότι αδημονούσατε να επιστρέψετε στο σπίτι. Άλλωστε, αυτοί είναι οι πιο αγαπημένοι σας άνθρωποι στον κόσμο (ελπίζω).

Ξέρω τι σκέφτεστε: «Αυτό είναι πολύ γλυκανάλατο και τόσο μικρό που δεν θα κάνει διαφορά» γράφει ο Benjamin. Αλλά είναι αυτή η συμπεριφορά σας που θα δώσει τον τόνο για το υπόλοιπο της βραδιάς μέσα σε 15 δευτερόλεπτα από τη στιγμή που θα μπείτε στο σπίτι. Στην πραγματικότητα, δεν είναι καθόλου μικρό. Είναι μια τεράστια διαπραγμάτευση.

Γιατί έρχεστε κάθε μέρα σπίτι. Και τα πράγματα που κάνετε κάθε μέρα επιστρέφουν πίσω σε σας. Ο Jordan Peterson (ένας Καναδός κλινικός ψυχολόγος) λέει πως αν μπορείτε να διορθώσετε 25 μικρά πράγματα όπως «η επιστροφή στο σπίτι», θα δημιουργήσετε εξαιρετικές συνθήκες για εσάς και την οικογένειά σας.

Το να πάτε την οικογένειά σας στη Disneyland είναι ασήμαντο γεγονός. Το ακριβό πάρτι γενεθλίων του παιδιού σας θα ξεχαστεί μέσα σε λίγες εβδομάδες.

Η επιστροφή στο σπίτι; Αυτή είναι όλη σας η ζωή. Φτιάξτε τη. Ξεκινήστε σήμερα κιόλας.

SHARE