Αρετή Χαρτοφύλακαλα
ΑΛΗΘΙΝΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

15 ιστορίες από «Αληθινές Γυναίκες» που βίωσαν τη βία μέσα στη σχέση


Μέσα από το βιβλίο της Αρετής Χαρτοφύλακα ξεπηδούν 15 αληθινές ιστορίες με κοινό παρονομαστή τη βία που έχουν υποστεί γυναίκες από τους συντρόφους τους.

Η Αρετή Χαρτοφύλακα, μια σύγχρονη γυναίκα και μαμά τριών παιδιών, με αφορμή αυτές τις στυγερές δολοφονίες, κατέγραψε σε ένα βιβλίο ιστορίες γυναικών, οι οποίες έχουν υποστεί βία από τους συντρόφους ή τους συζύγους τους. Το βιβλίο «Αληθινές Γυναίκες», κυκλοφόρησε μόλις πριν λίγες ημέρες από τις εκδόσεις Ζενίθ, είναι σαν μια χρονομηχανή. Η πρώτη ιστορία ξεκινάει τη δεκαετία του 1960 και καταλήγουμε στο σήμερα.

Τι σε ώθησε να γράψεις το βιβλίο;

Ξεκίνησα ασυνείδητα να γράφω και αιτία ήταν η επικαιρότητα των τελευταίων μηνών με την έξαρση των περιστατικών βίας. Είμαι πολύ ευαισθητοποιημένη κοινωνικά και ήθελα να δώσω τη δική μου διάσταση προς όλες τις γυναίκες που βρίσκονται στη δυσάρεστη θέση να βιώνουν βία μέσα στη σχέση τους. Μέσα στο βιβλίο έχω καταγράψει 15 αληθινές ιστορίες, οι οποίες έχουν βιώσει βία μέσα στις διαπροσωπικές τους σχέσεις. Οι ιστορίες δεν είναι μόνο σύγχρονες. Το πρώτο κεφάλαιο αφηγείται την ιστορία μιας γυναίκας, τη δεκαετία του 1960 -τότε που γνώρισε τον άνθρωπο που αναφέρεται μέσα και φτάνει μέχρι την περσινή χρονιά. Διαβάζοντας αυτά τα αληθινά περιστατικά θέλω οι γυναίκες να μπορέσουν να αντιληφθούν τα σημεία εκείνα που είναι «κόκκινες γραμμές». Το συγκεκριμένο βιβλίο μπορείς να το διαβάσεις ξανά και ξανά γιατί ανάλογα τη χρονική στιγμή που βρίσκεσαι θα πάρεις διαφορετικά μηνύματα. Οι ιστορίες είναι ένας ζωντανός οργανισμός.

Διαβάστε την συνέντευξη της Αρετής Χαρτοφύλακα στο iefimerida.gr

SHARE