Φωτογραφία: YouTube Video/ I'm 20 But Look 60 | Our Life
Φωτογραφία: YouTube Video/ I'm 20 But Look 60 | Our Life
ΣΠΑΝΙΑ ΠΑΘΗΣΗ

Η 25χρονη που μοιάζει 40 χρόνια μεγαλύτερη λόγω σπάνιας πάθησης


H Zara Hartshorn πάσχει από μια σπάνια ασθένεια που έχει μετατρέψει τη ζωή της σε εφιάλτη, ενώ της έχει στερήσει παράλληλα πολλά κεφάλαια από τη ζωή της.

Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει είναι τα αδιάκριτα βλέμματα των περαστικών και η αντίληψη τους πως, είναι μια μεγάλη γυναίκα η οποία προσπαθεί να δείχνει μικρότερη από όσο είναι. Κι όμως, όλοι είναι τόσο μακριά από την πραγματικότητα διότι η αλήθεια είναι πως η Zara Hartshorn είναι μια 25άχρονη η οποία λόγω της πάθησής της μοιάζει 40 χρόνια μεγαλύτερη.

Η Zara Hartshorn από το Ρόδερχαμ του Νότιου Γιορκσάιρ ζει με μια σπάνια γενετική ασθένεια η οποία «χαλαρώνει» υπερβολικά το δέρμα της, κάνοντάς τη να φαίνεται πολύ μεγαλύτερη από ό, τι είναι στην πραγματικότητα.

Αρχικά, η μητέρα της και εκείνη, οι οποίες πάσχουν από την ίδια ασθένεια, είχαν την εντύπωση ότι η εμφάνισή τους οφείλεται σε ένα νόσημα το οποίο ονομάζεται λιποδυστροφία. Πράγματι, αυτό θα μπορούσε να ισχύει, ωστόσο όπως αναφέρεται στη The Sun, αφού επισκέφθηκαν τις ΗΠΑ και συναντήθηκαν με τον Δρ Abu Garg, ειδικό στη λιποδυστροφία στο Πανεπιστήμιο του Τέξας, διαπίστωσαν ότι έπασχαν από μια ακόμη πιο δύσκολη και σπάνια πάθηση γνωστή ως Cutis Laxa.

Εκτός από τα προφανή συμπτώματα στην εμφάνιση, η πάθηση αυτή, σε αντίθεση με τη λιποδυστροφία, μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα υγείας που επηρεάζουν τους πνεύμονες, την καρδιά και τις αρτηρίες.

Από την ηλικία των 12 ετών, η Zara Hartshorn λόγω της γενετικής ασθένειας που κληρονόμησε από τη μητέρα της, Tracey, αντιμετωπίζει εκτός από προβλήματα υγείας και προβλήματα κοινωνικοποίησης, μάλιστα για να νιώσει κορίτσι της ηλικίας της αναγκάστηκε να κάνει το πρώτο της λίφτινγκ σε ηλικία μόλις 16 ετών.

Όταν ενηλικιώθηκε, με τη βοήθεια του Δρ Robert Ersek και ιατρικών παρεμβάσεων ανάκτησε και πάλι την αυτοπεποίθησή της.

Η υγεία της δεν είναι στα καλύτερά της, ιδίως μετά από την ανακοίνωση των γιατρών πως ανά πάσα στιγμή θα μπορούσε να αποκτήσει προβλήματα με την καρδιά της.

Παρά τις δυσκολίες, η Zara είναι αποφασισμένη να ζήσει τη ζωή της, παρά το γεγονός ότι εξακολουθεί να φοβάται να γνωρίσει νέους ανθρώπους. Θέλει να εμπνεύσει και να βοηθήσει τους ανθρώπους που φοβούνται να βγουν μπροστά και να παραδεχτούν στον κόσμο ότι έχουν αυτή την ασθένεια».

SHARE