Φωτογραφία: Getty/ Ideal Image
Φωτογραφία: Getty/ Ideal Image
BIBI AISHA

Η Αφγανή που υπέστη ακρωτηριασμό από τον σύζυγό της μιλά για το ιστορικό εξώφυλλο στο TIME


Η Bibi Aisha έγινε το εξώφυλλο του περιοδικού TIMES το 2010 σοκάροντας την παγκόσμια γνώμη.

Ο σύζυγός της τής είχε κόψει τα αυτιά και τη μύτη διότι προσπάθησε να φύγει από το σπίτι, αφέθηκε να πεθάνει στο βουνό, εκείνη όμως επέζησε και μετά από 13 χρόνια μιλά στην Αντζελίνα Τζολί. Σήμερα, το πρόσωπο της Bibi Aisha έχει αποκατασταθεί, ζει μακριά από τους Ταλιμπάν και παραμένει μια δυναμική γυναίκα η οποία εμπνέει.

Στο προφίλ της στο Instagram η Αντζελίνα Τζολί έκανε ένα live video στο οποίο φαίνεται η ηθοποιός με την Αφγανή ηρωίδα να μιλούν για όλα όσα συνέβησαν τότε.

Η Bibi Aisha παντρεύτηκε σε ηλικία 12 ετών και ο σύζυγός της με τους γονείς του την κακομεταχειρίζονταν.

«Με κακοποιούσαν, με χτυπούσαν, ήμουν σκλάβα και δεν είχα κανένα δικαίωμα. Προσπάθησα να ξεφύγω, μου έδεσαν τα χέρια και τα πόδια μου και ξεκίνησαν να μου κόβουν τα αυτιά και μετά τη μύτη μου.» Η νεαρή τότε γυναίκα αφέθηκε από τους θύτες της στο βουνό να πεθάνει, ωστόσο, εκείνη έζησε και αφού αναζήτησε φροντίδα σε ένα καταφύγιο, απέδρασε από το Αφγανιστάν και κατευθύνθηκε στις Η.Π.Α.

Μετά από αυτό το τραγικό βασανιστήριο που βίωσε την έστειλαν σε ένα καταφύγιο. Eκεί έμεινε 9 μήνες -θα πει στη συνέχεια της συνέντευξής της με την Αντζελίνα Τζολί- όπου και θα φωτογραφηθεί σε ένα ιστορικό καρέ, εκείνο του περιοδικού TIMES.

«Οι γυναίκες εκεί δεν έχουν φωνή» και συνεχίζοντας θα τονίσει πως η ίδια έχει ζήσει από πρώτη χέρι τη βία από τους Ταλιμπάν.

TIME

Οι δύο γυναίκες στη συνέχεια της συζήτησής τους μίλησαν και για τη στέρηση των απόκλιση τω γυναικών από την εκπαίδευση ενώ η Bibi όπως λέει, θέλει να βοηθά τους ανθρώπους, για αυτό και αποφάσισε να ακολουθήσει τη νοσηλευτική.

«Εύχομαι όλες οι γυναίκες, όλου του κόσμου να γίνουμε ένα και να παλέψουμε για κάθε γυναίκα -όχι μόνο του Αφγανιστάν- που χρειάζεται βοήθεια.»

SHARE