Ο σεφ Δημήτρης Χατζηδημητρίου και ο Αντρέας Παξινός, που εργαζόταν ως προγραμματιστής υπολογιστών, είναι φίλοι από παιδιά.
Πήγαιναν μαζί σχολείο, όταν όμως ο Αντρέας έφυγε στο εξωτερικό για σπουδές χάθηκαν για ένα διάστημα. Αργότερα ξανασυναντήθηκαν και συνειδητοποίησαν ότι τους ενδιέφερε εξίσου η υγιεινή διατροφή και οι φυσικές καλλιέργειες. Οπότε αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους για να δημιουργήσουν μια πρωτότυπη οικολογική φάρμα, που καλλιεργεί βρώσιμα λουλούδια. Κάπως έτσι γεννήθηκε το «Farm to fork», που βρίσκεται στο Μαρκοπούλο.
«Το χωράφι ανήκει στην οικογένεια του Δημήτρη. Ο παππούς του το καλλιεργούσε και αργότερα συνέχισε ο πατέρας του με αμπέλια βιολογικά, φρούτα και κάποια ακόμα προϊόντα. Μας ενδιέφερε να ασχοληθούμε με το κτήμα, αλλά δεν ξέραμε τον τρόπο. Κοιτάζοντας στο YouTube βρήκαμε μια ιδέα για το πώς μπορούμε σε μια μικρή έκταση να βγάλουμε κάποια προϊόντα και να έχουμε κέρδος. Από τα τριάντα στρέμματα του κτήματος, εμείς αξιοποιούμε για τα βρώσιμα λουλούδια, τα πέντε περίπου. Ο Δημήτρης επειδή είναι σεφ τα γνωρίζει καλύτερα όλα αυτά, οπότε έτσι κάπως ξεκινήσαμε», μου εξηγεί ο Αντρέας.
Τα παιδιά επενδύουν στη φυσική καλλιέργεια, που δεν χρησιμοποιεί χημικά ή βιολογικά λιπάσματα, αλλά λειτουργεί με τους φυσικούς μηχανισμούς της γης. «Ουσιαστικά τρέφουμε τους φυσικούς οργανισμούς, δηλαδή τους μικροοργανισμούς του εδάφους (βακτήρια, έντομα, πρωτόζωα, μύκητες) και εκείνοι τροφοδοτούν το χώμα με πλούσια φυσικά συστατικά. Έτσι οι καρποί απορροφούν τα μέγιστα συστατικά της φύσης, είναι πεντανόστιμοι και υγιεινοί».
Επίσης, οι σπόροι τους προέρχονται από φυσική διασταύρωση και τα ζιζάνια καταπολεμούνται χειροκίνητα. «Σπέρνουμε παντού χωρίς κενά, δημιουργώντας έτσι ιδανικές συνθήκες για τη γη και την ευημερία των μικροοργανισμών, αποφεύγοντας παράλληλα τη νέκρωση της γης. Γενικώς υποστηρίζουμε την περμακουλτούρα ή αεικαλλιέργεια, που εμπνέεται από τους νόμους της φύσης και παρέχει τροφή με βιώσιμο τρόπο για τον πλανήτη. Αρχίσαμε να μελετάμε μέσα από το διαδίκτυο, όσο παράξενο κι αν ακούγεται, και βρήκαμε κυρίως καλλιέργειες από βόρειες χώρες, που όμως δεν έχουν αποτελέσματα στο δικό μας κλίμα. Μέσα από την παρατήρηση, κάνοντας ταυτόχρονα αρκετά λάθη και μαθαίνοντας από αυτά, ανακαλύψαμε τον τρόπο που ταιριάζει στη δική μας χώρα. Σπέρναμε διαφορετικές εποχές και κάναμε αρκετά πειράματα, τα οποία αρχίσαμε πριν από τέσσερα χρόνια, αλλά από πέρσι τον Μάιο ξεκινήσαμε πια πιο συστηματικά την παραγωγή».