Ο Γιώργος Πίττας σπούδασε Πολιτική Οικονομία και Κοινωνιολογία στο Παρίσι, αλλά επέλεξε να γίνει σχεδιαστής επίπλων και interior designer -ιδρυτικό μέλος του «Νέου Κατοικείν» από το 1980.
Με μια πρότυπη ξενοδοχιακή μονάδα στην Πάρο και με δεδομένο το ενδιαφέρον του για τον Τουρισμό, έχει πλέον αφοσιωθεί στην Γαστρονομία και τα, σχετικά με το θέμα αυτό, βιβλία του. Από το «Ελληνικό πρωινό» ως την ιστοσελίδα Greekgastronomyguide.gr και το πρόγραμμα Γαστρονομικές Κοινότητες, αυτός ο εμπνευσμένος Ελληνας έχει σκοπό να τα καταφέρει. Και να αναδείξει την χώρα μας μέσα από την παράδοση και την γεύση κάθε τόπου της.
Μένει στην Πλάκα. Είναι παντρεμένος με την δημοσιογράφο Μπήλιω Τσουκαλά κι έχουν έναν γιο. Είναι 66 χρόνων. Το φθινόπωρο θα κυκλοφορήσει το Αλφαβητάρι της Ελληνικής Γαστρονομίας -με 500 λήμματα.
«Πιστεύω ότι η Γαστρονομία είναι σαν ένα εργαλείο ανάπτυξης του τουρισμού. Ολες οι χώρες προσανατολίζονται πλέον στην προσέλκυση νέων ανθρώπων που ενδιαφέρονται για πολιτιστικά αγαθά, ώστε να γνωρίσουν έξω από την βιτρίνα κάθε τόπου, τον πολιτισμό, την καθημερινότητα, τις γεύσεις του. Και η γαστρονομία είναι ένας τρόπος να διεισδύσεις βαθύτερα σε κάθε τόπο. Γιατί δεν πρόκειται για την ιστορία της γεύσης αλλά την τέχνη και τις σχετικές παραγωγικές διαδικασίες που δημιούργησε ο άνθρωπος για να λύσει το θέμα της τροφής.