Γκλόρια Πριβιλέτζιο
Γκλόρια Πριβιλέτζιο /Φωτογραφία: AP
ΓΚΛΟΡΙΑ ΠΡΙΒΙΛΕΤΖΙΟ

Γκλόρια Πριβιλέτζιο: Η ταχύτερη γυναίκα του φετινού Κλασικού Μαραθωνίου ανακάλυψε το τρέξιμο τυχαία


Η Γκλόρια Πριβιλέτζιο ήταν η ταχύτερη γυναίκα στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας.

Η Ελληνίδα αθλήτρια του ΓΣ Γλυφάδας έκανε τον καλύτερο χρόνο στις γυναίκες και τερμάτισε πρώτη.

Με καταγωγή από την Κωνσταντινούπολη και ρίζες από την Ιταλία, η 33χρονη δρομέας μεγάλων αποστάσεων είχε όνειρο να τρέξει στην κλασική διαδρομή του μαραθωνίου -τελικά το όνειρό της πραγματοποιήθηκε και μάλιστα βγήκε πρώτη!

Η ίδια δηλώνει περήφανη και ικανοποιημένη και τώρα βλέπει μπροστά, στον επόμενο στόχο της!

Η Γκλόρια Πριβιλέτζιο μίλησε για την εμπειρία της στο BOVARY…

Γκλόρια Πριβιλέτζιο
Φωτογραφία: Intime

«Ασχολούμαι με το τρέξιμο 8 χρόνια. Ξεκίνησα από άλλο άθλημα, την τεχνική κολύμβηση, που έκανα μέχρι τα 25 μου. Ανακάλυψα το τρέξιμο τυχαία -είχα πάει με φίλους σε έναν μαραθώνιο "ψιλοαπροπόνητη" και ενθουσιάστηκα. Είδα ότι είχα μία κλήση, σιγά-σιγά το
"γύρισα" και αποφάσισα να ασχοληθώ με το τρέξιμο πιο σοβαρά. Γνώρισα και τους προπονητές μου στον Γυμναστικό Σύλλογο Γλυφάδας και έτσι ξεκινήσαμε.

Έχω πάρει μέρος σε εθνικές κατηγορίες, στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Ντόχα, του Λονδίνου και στο Ευρωπαϊκό του Βερολίνου. Από το 2017 παίρνω μέρος σε διεθνείς οργανώσεις, σε εθνικό επίπεδο.

Είχα να τρέξω στην κλασική διαδρομή από το 2015, τότε όμως το έκανα σε ερασιτεχνικό επίπεδο. Ο καλύτερός μου χρόνος τότε ήταν 2:58. Τώρα που ασχολούμαι πιο σοβαρά με το τρέξιμο, κατάφερα και διεκδίκησα τη νίκη. Έκανα αυτό το ρεκόρ και είμαι πολύ ευχαριστημένη και ικανοποιημένη. Το είχαμε βάλει στόχο από το καλοκαίρι».

Γκλόρια Πριβιλέτζιο
Φωτογραφία: Eurokinnisi

«Πέρασα μια ατυχία με τον Covid και λίγο ζορίστηκα. Δεν ήμουν σίγουρη, είχα τις αμφιβολίες μου αλλά το ξεπεράσαμε. Πέρυσι προετοιμαζόμουν για το Πανελλήνιο αλλά ακυρώθηκε τελευταία στιγμή. Πήγαμε την άνοιξη στη Σιένα -έκανα 2:37 εκεί. Φέτος, προετοιμάστηκα για την κλασική διαδρομή και ευτυχώς έγινε -είχαμε και αυτό το άγχος.

Διεκδίκησα αυτόν τον χρόνο (2:41.30) που είναι κοντά στο ρεκόρ διαδρομής (2:39 που κατέχει η Μαρία Πολύζου). Ήταν κάτι που το ήθελα στην καριέρα μου, να διακριθώ στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Μαραθωνίου στην κλασική διαδρομή. Φέτος, μου "έκατσε" πολύ ωραία και ήρθε και η νίκη, που είναι διπλή χαρά. Πραγματικά είμαι πολύ ικανοποιημένη. Ήθελα να το κάνω αυτό στην καριέρα μου. Επόμενος στόχος μου είναι μάλλον κάποιος μαραθώνιος σε φλατ διαδρομή -θα το δούμε με τους προπονητές μου».

Γκλόρια Πριβιλέτζιο
Φωτογραφία: Eurokinnisi

«Οι γονείς μου είναι γεννημένοι στην Κωνσταντινούπολη. Ο πατέρας μου έχει ιταλικές ρίζες, η μητέρα μου είναι Ελληνίδα. Ήρθαν στην Ελλάδα το 1982, εγώ γεννήθηκα εδώ. Είμαι και φυσικοθεραπεύτρια, προσπαθώ να τα συνδυάσω και τα δύο γιατί το τρέξιμο στην Ελλάδα είναι ερασιτεχνικό άθλημα και δεν βιοποριζόμαστε από αυτό. Έχω παράλληλα το επάγγελμά μου και προσπαθώ να το ρυθμίσω, έτσι ώστε να τα προλαβαίνω όλα. Ευτυχώς δουλεύω μόνη, οπότε ρυθμίζω το ωράριο για να ξεκουράζομαι κιόλας.

Φέτος το χαρήκαμε πάρα πολύ όλοι, γιατί αυτά τα δύο χρόνια, λόγω του lockdown και του Covid δεν είχαμε τη δυνατότητα να πάρουμε μέρος σε αγώνες, ειδικά όσοι ασχολούμαστε με τον ερασιτεχνικό αθλητισμό. Ήταν μια γιορτή που ξαναήρθε στο φως και περάσαμε όλοι πάρα πολύ ωραία. Ο ελληνικός θεσμός του μαραθωνίου είναι πάρα πολύ ωραίος, γιατί ξέρεις ότι εδώ ξεκίνησαν όλα, η ιστορία του αγωνίσματος -από τη μεταφορά ενός μηνύματος, το "Νενικήκαμεν"-, οπότε μας συγκινεί ιδιαίτερα, είναι κάτι δικό μας. Το χαιρόμαστε όλοι όταν μπαίνουμε στο Καλλιμάρμαρο».

SHARE